Datele personale ale contribuabililor clujeni vor fi protejate de Fisc

67

Din 25 mai, toate datele personale ale contribuabililor care ajung la Fisc vor fi protejate. Pentru a o gestionare mai bună, se vor institui direcții de specialitate chiar și la nivel regional.

„La nivelul ANAF au fost dispuse măsuri în vederea aplicării setului unic de reguli în materia protecţiei datelor cu caracter personal prevăzute de Regulamentul (UE) nr. 679/2016 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date”, informează ANAF.
„Astfel, conducerea ANAF a decis că, de la data de 25.05.2018 la nivelul aparatului central, să se constituie Biroul pentru protecţia datelor cu caracter personal care să funcţioneze în directa subordine a preşedintelui ANAF. La nivelul aparatului teritorial al ANAF s-a dispus constituirea Compartimentului pentru protecţia datelor cu caracter personal, care va funcţiona în subordinea directorului general al unităţii teritoriale””, a informat ANAF, potrivit dcnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ