Decizia magistraților în dosarul lui Sebastian Ghiță

138

Tribunalul Prahova a acordat, joi, termen pentru data de 15 iunie pentru audierea prin videoconferinţă a fostului deputat Sebastian Ghiţă în dosarul în care DNA Ploieşti a cerut arestarea preventivă a acestuia în speţa în care el este cercetat alături de cumnatul lui Victor Ponta, Iulian Herţanu, de fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, şi de fiul acestuia din urmă, fostul deputat PSD Vlad Cosma, informează Agerpres.

Tribunalul Prahova a acordat, la şedinţa din 12 mai, termen pentru 8 iunie în dosarul în care DNA Ploieşti a cerut emiterea unui mandat de arestare pe numele lui Sebastian Ghiţă. Mandatul este cerut în dosarul „Herţanu”, în care Ghiţă este urmărit penal pentru sprijinirea unui grup infracţional organizat, motivul acordării unui nou termen fiind lipsa de procedură cu inculpatul.

Pe numele lui Ghiţă au fost emise până la această dată trei mandate de arestare, ultimul în dosarul privind vizita în România a fostului premier britanic Tony Blair, în care este urmărit penal şi fostul premier Victor Ponta.