Deputatul Emanuel Ungureanu, audiat la Parchetul General după ce medicul Mihai Lucan i-a făcut plângere

158

Deputatul USR Emanuel Ungureanu s-a prezentat, marţi, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ), el fiind citat în legătură cu o plângere depusă împotriva sa de medicul Mihai Lucan.

„Plângerea penală este făcută de inculpatul Mihai Lucan, cel care a traficat organele mai multor români pentru faptul că aş fi compromis interesele justiţiei. Eu înţeleg că interesul justiţiei este acela ca un om care cunoaşte fapte de natură penală să le spună public, mai ales că eu am făcut acest lucru cu mulţi ani înainte în calitate de preşedinte al unei asociatii şi am făcut acest lucru şi în calitate de jurnalist şi deputat. Mesajul meu este foarte limpede. Eu nu pot fi intimidat. Eu nu vorbesc doar de o persoană, în cazul de faţă Mihai Lucan, eu vorbesc de o lume a unor dumnezei medicali care şi-au permis, din cauza capacităţii lor de a vindeca, să-şi creeze un sistem relaţional inclusiv la nivelul patronatelor unor televiziuni, la nivelul unor şefi de parchete, şefi de servicii, oameni de structuri ai armatei, o şefă antidrog, deputaţi, foşti senatori şi au creat o reţea de protecţie care funcţionează foarte bine”, a declarat Emanuel Ungureanu, la sediul Parchetului General.

Deputatul USR a reiterat, la ieşire, ideea potrivit căreia medicul Mihai Lucan a aflat cu câteva luni înainte despre faptul că este anchetat.

„Acuzele absurde că procurorii mi-ar fi dat mie date din anchetă. Păi datele din anchetă sunt de la mine. Eu nu puteam să-mi dau mie informaţii din anchetă când eu am făcut interpelări la ministerul Sănătăţii, am vorbit despre jaful de la institut în public. Am vorbit despre traficul de organe făcut de Lucan în 2004. Şi după ce a început ancheta cu cazul de delapidare, eu am vorbit informaţii într-un dosar care nu ştiu dacă există sau va există vreodată”, a mai spus Emanuel Ungureanu.

La începutul anului, medicul Mihai Lucan a depus, prin intermediul avocaţilor, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, o plângere penală pe numele deputatului USR Emanuel Ungureanu, pe care îl acuză de compromiterea intereselor justiţiei, în dosarul instrumentat împotriva sa de DIICOT. În plângerea depusă de medicul Lucan la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), Emanuel Ungureanu este acuzat că a dezvăluit intenţionat şi în mod tendenţios jurnaliştilor informaţii trunchiate, pentru a crea o „presiune mediatică asupra instanţelor de judecată” şi ca să „asigure succesul acuzării”, spun surse judiciare.

1 COMENTARIU

  1. Emanuel Ungureanu dai inainte cu tupeu si nu te lasa intimidat de Dr. Mita Abuzivul ca va ajunge pana la urma acolo unde trebuie cu toti avocatii lui de elita.

LĂSAȚI UN MESAJ