Desfiinţat în bătaie de un şofer recalcitrant în faţa casei sale!

236

Kis Arpad este un şofer de TIR, din comuna turdeană Mihai Viteazu, în vârstă de 62 de ani. La finalul săptămânii trecute acesta se întorcea acasă, obosit, după o cursă de peste 1500 de kilometri din Polonia. Omul şi-a lăsat camionul la garajul firmei în Turda şi apoi a pornit cu automobilul personal, spre casă. Pe drum, însă, un conducător auto aflat în spate, îl tot orbea cu farurile cu halogen.  Iar îndrăzneala lui Kis de a-l ruga să le oprească – făcută în momentul când circulaţia era încetinită – l-a costat scump: insul  l-a aşteptat la intrarea de pe strada lui şi l-a stâlcit în bătaie.

 

Arpad Kis este însoţit la I.M.L. Cluj de soţie. Are mâna fisurată şi falca umflată de la loviturile încasate vineri seară din partea unui şofer căruia îi făcuse doar o observaţie, şi aceea cu bun simţ. Povesteşte bărbatul: „Pe tot drumul de la Turda la Mihai Viteazu omul avusese halogenele pornite şi mă orbea în permanenţă. În timp ce o maşină a intrat într-o curte şi circulaţia a încetinit, undeva pe traseu am mers până la el, i-am deschis portiera şi l-am rugat politicos să stingă halogenele. Asta a fost tot. Dar între timp – uitasem de incident – am ajuns în sfârşit acasă şi am dat să intru pe strada unde locuiesc. Cineva mă aştepta pe marginea drumului, pe pod, cu avariile pornite. N-am ştiut că e vorba de individul respectiv, era întuneric deja fiind ora 20.30, aşa că am crezut că e un cunoscut de-al meu şi m-am apropiat de el”. Arată mai departe că omul s-a prefăcut a-i întinde mâna, după care i-a aplicat un pumn direct în gură. „Am căzut la pământ iar el a început după aceea să-mi care şi picioare în cap. Am auzit doar ţipetele celei care-l însoţea pe individ, care-i striga să nu mă omoare, înainte să-mi pierd cunoştinţa. Dar am apucat, totuşi, să-i reţin numărul maşinii: era înmatriculată în judeţul Alba”, îşi continuă victima mărturia. După ce şi-a revenit, Kis a sunat la numărul de urgenţă 112 iar la faţa locului şi-a făcut apariţia un echipaj de poliţie şi altul de ambulanţă. A fost transportat de urgenţă la Spitalul municipal Turda, unde medicii au constatat că tensiunea lui crescuse alarmant, la 180 şi pe deasupra o mână îi este fisurată. Apoi, după ce a primit îngrijirile medicale, bărbatul a fost îndrumat spre I.M.L. Cluj. La I.M.L., după ce l-au consultat, medicii i-au eliberat un certificat în care i-au recomandat 31 de zile de îngrijiri medicale. Înainte de a pleca, omul ţine să mai facă un comentariu: „Am făcut anii trecuţi numeroase curse în Iran, Irak şi în multe alte ţări ale lumii, considerate periculoase – fără să mi se întâmple nici cel mai mic incident. Şi, uite, am ajuns să fiu aproape omorât de un dement pe strada unde locuiesc. În orice caz, nu-l iert, orice ar fi. Chiar şi acum când le povestesc consătenilor mei ce mi s-a întâmplat, aceştia rămân cu gura căscată de uimire”, adaugă bărbatul.

„Poliţia desfăşoară cercetări sub aspectul infracţiunii de lovire şi alte violenţe, totul sub îndrumarea şi coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Turda”, a declarat, pentru Gazeta de Cluj, comisarul şef Daniel Boie, purtător de cuvânt al I.P.J. Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ