Destin cristic. „Alesul” Domnului, tâlhărit de cinci indivizi în timp ce şedea liniştit pe o bancă de pe Cetăţuie!

804

Vasile Mărginean, la cei 47 de ani ai săi este profund încercat de viaţă, mai ales după ce mama lui a pierdut apartamentul cu patru camere din Cluj-Napoca, ca o consecinţă nefastă a faptului că a împrumutat 10 milioane de lei vechi de la nişte escroci. Cu toate acestea, omul – devenit între timp vagabond – doarme, vara, prin parcurile Clujului şi iarna se refugiază la Năsăud, la casa părintească, iar visul său este să împlinească până la capăt pătimirile lui Isus. Idee pentru care a ajuns să interpreteze, pentru mâncare, cântece religioase, şi să-L ”promoveze” pe Domnul, prin pieţe, acompaniat de melodiile de pe telefonul său mobil.

 

Acum, însă, după incidentul petrecut în dimineaţa zilei de 2 august când a fost tâlhărit pe Cetăţuie, în timp ce ședea pe o bancă, mărturiseşte că nu mai poate interpreta cântece religioase pentru că negativele erau imprimate în telefon şi acesta i-a fost furat împreună cu cardul de pensie de boală. Cu toate acestea, Mărginean, care se laudă că a fost vindecat de schizofrenie paranoidă prin credinţă, spune că nu i-e teamă de viitor şi e sigur că făptaşii îşi vor primi pedeapsa într-un fel sau altul – aşa cum au păţit-o şi mulţi alţii care i-au făcut rău de-a lungul anilor. Arată toate aceste lucruri la trei-patru ore după incident, pe o bancă a sălii de aşteptare a I.M.L. Cluj, în timp ce e gardat cu simpatie de doi poliţişti, evident îngrijoraţi de starea sănătăţii lui. Fiindcă Vasile Mărginean, înainte de a fi deposedat de bunuri a încasat nişte pumni în gură alegându-se cu buzele sparte în câteva locuri. Relatează bărbatul, calm, fixându-mă cu nişte ochi de un albastru ireal, amintind de cei ai sfinţilor din icoane:

“Era aproximativ ora 5.30 dimineaţa şi tocmai primisesem de la un trecător milostiv un pachet de pufuleţi şi două sticle de bere. Mâncam pufuleţii şi lăsasem sub bancă sticlele de bere fiindcă eu, de când L-am urmat pe Domnul, în urmă cu cu zece ani, nu mai beau defel alcool. Şi au apărut indivizii şi mi-au zis: “Hai să te controlăm prin buzunare”! Şi imediat după aceea unul din ei m-a luat la pumni. Apoi, mi-au luat cardul de pensie şi telefonul – bani, din fericire nu aveam – şi duşi au fost. Eu nu m-am prea agitat, am trecut evenimentul la capitolul “patimi prin care trebuie să trec, asemeni Domnului nostru Isus Cristos” şi m-am dus la gară, cu gând să plec la Năsăud, acasă, la mama. Dar m-a văzut un poliţist din gară că eram lovit şi cu hainele pătate de sânge, aşa că m-a predat la secţie şi iată-mă acum ajuns aici”. Este poftit în cabinetul de consultaţii iar după examinare urcă scările de la demisol, spre parter, împreună cu poliţiştii – bărbat şi femeie. Mai rămâne câteva minute cu ei pentru efectuarea unor formalităţi după care, lăsat liber, se întoarce la mine ca să povestim. Îi ofer cu drag zece lei, ca să aibă măcar de-o ciorbă, sumă pe care Vasile o primeşte doar după ce-l conving că e “în numele Domnului”.

Apoi, regretă că nu mă poate răsplăti cu o cântare, deoarece nu mai are telefonul cu “negativele” şi, luându-şi punga de plastic în care-şi ţine întreaga avere, părăseşte cu paşi fermi sediul instituţiei, dar nu înainte de a-mi arunca peste umăr: “Sunt hotărât să repet până la capăt, indiferent de consecinţe, suferinţele Domnului nostru Isus”.

 

Îl petrec pe Mărginean cu privirea şi mă gândesc, inevitabil, la faptul că dacă Isus Cristos ar trăi astăzi printre noi, precis ar purta povara unui diagnostic de bolnav psihic şi ar fi crucificat de câte ori s-ar ivi ocazia….

“La data de 2 august a.c., în jurul orei 05:40, Poliţia municipiului Cluj-Napoca, a fost sesizată, de un bărbat de 47 de ani, din judeţul Bistriţa-Năsăud, despre faptul că, în timp ce se afla pe aleea care face legătura între strada Dragalina şi Hotel Belvedere, a fost deposedat, prin violenţă, de către persoane necunoscute, de un telefon mobil. 

În cauză continuă cercetările în vederea identificării autorilor faptei si tragerea lor la răspundere penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie, faptă prevăzută de Codul penal”, a declarat pentru Gazeta de Cluj ag. şef adj. Adrian Ştefan, purtător de cuvânt al I.P.J. Cluj.

2 COMENTARII

  1. Numele corect al Domnului este Iisus Hristos. Scris cu un singur „i” înseamnă altceva și este blasfemie. Nu vă jucați cu lucrurile sfinte căci duce la pierzanie.

LĂSAȚI UN MESAJ