Detalii despre controlul de la DNA. Ce spune inspectoarea care a verificat-o pe Kovesi

301

Inspectorul care a condus echipa de control la DNA, procurorul Elena Rădescu, a făcut mai multe declarații în exclusivitate pentru Antena 3 în legătură cu modul în care a decurs această verificare, precum și în ce relații este cu Laura Codruța Kovesi.

”Toţi au omis să spună că dumneaei a răspuns exact de secţiile pe care eu le-am verificat. Este pentru prima dată când merg într-un control la dumneaei. A fost prima dată când am controlat-o. O singură lucrare am avut pe DNA. În rest, nu am fost niciodată, nu am discutat anterior, nu am fost în niciun control. Nu am cunoscut-o. Eu am avut discuții cu dânsa pentru a lămuri niște aspecte, i-am pus întrebări legate de lămurirea unor aspecte. Nu poți să te duci în control la cineva, să-i controlezi subalternii, fără să întrebi șeful”, a spus Elena Rădescu.

Inspectoarea a explicat, la Antena 3, motivul pentru care a mers cu mașina trimisă de Laura Codruța Kovesi să o controleze, la sediul DNA.

”La ora 15, pentru că acesta a fost singurul control care s-a efectuat într-un termen foarte scurt de la data dispunerii. Adică, s-a dispus controlul pe 3 și pe 17 trebuia să înceapă… De obicei, pentru asemenea controale se acordă un termen de cel puțin o lună de zile. Aici s-au acordat două săptămâni. Când s-a emis ordinul am anunțat că trebuie să comunicăm ordinul cu obiectivele de control, pentru că nu aveau timpul material să pregătească documentele. Și atunci, la ora aceea, 14, 15, nu mai era nicio mașină de la Inspecție (Inspecția Judiciară). Am sunat: Doamnă, s-a emis ordinul. Și atunci dumneaei a spus: Vă trimit o mașină să aduceți ordinul, să văd și eu ce pregătesc. (…) Nu am avut nicio mașină, că mașinile noastre mergeau la coafor și nu mai știu unde…”, a spus procurorul Elena Rădescu.

LĂSAȚI UN MESAJ