Dialog incredibil între Lucan și Zota, “dumnezeii penali” ai transplanturilor din România. Aceștia sunt deranjați că DIICOT le-a răscolit afacerile

900

Medicul Mihai Lucan, investigat de procurorii DIICOT a cerut sfaturi tocmai de la Victor Zota, fostul șef al Agenției Naționale de Transplant, condamnat la trei luni de închisoare cu suspendare în dosarul privind traficul cu ovule prin clinica Sabyc. Adică, un cercetat penal s-a sfătuit cu un condamnat penal. Lucan a fost deranjat că procurorii DIICOT i-au luat la purecat “foile” bolnavilor și au fost curioși să afle de ce acesta a jonglat cu bolnavii de la stat la privat. Disperat că îl iau “mascații” la bani mărunți, l-a întrebat pe Zota ce să facă.

Jurnalistul de investigații Andrei Ciurcanu a publicat stenograma dialogului dintre Lucan și Zota:

„VICTOR: Da!
LUCAN: Ai aranjat, Victoras?
VICTOR: Da. Luni dimineata vin, da.
LUCAN: Bine. Deci, dupa cum au actionat era mai d… si, negasind nimic acolo unde credeau c-o sa gaseaca, ca n-aveau ce…. Aaa..s-au directionat total inspre relatia dintre clinica privata si clinica de stat. Si au scos pe nume bolnavii astia. Adica nu stiu cum au stiut.
VICTOR: Da, nu au voie. Nu au voie sa faca chestia asta. Nu au voie.
LUCAN: Adica nu cu numele, pe asta. Da, au scos exact foile astea, stiau nume.
VICTOR: Pai, nu au voie. Ei au venit sa investigheze clinica de stat, nu clinica privata. N-au nicio legatura cu o alta institutie juridica a statului roman. Deci ei puteau sa spuna eventual acolo, domnule nu s-a operat aicea si s-a operat in alta parte.
LUCAN: N-a spus nimica. Dar cum, ca de ce nu….Bine au…au…asta. Dar modul cum au procedat, iti spun.
VICTOR: Da, da, da, da. Este politienesc.
LUCAN: Politie curata, da din asta de o proasta calitate.
VICTOR: Poli…Da, da, da.
LUCAN: Si mincinosi si nu stiu daca nu mi-au si furat din foi.
VICTOR: Deci toate astea….
LUCAN: Da. Le-au copiat pe toate.
VICTOR: Cunoastem. Cunoastem subiectul.”

Victor Zota este tot un fel de Lucan, un dumnezeu al transplantului renal. Acesta a condus Agenția Națională de Transplant timp de 18 ani. Și-a dat demisia anul trecut, în toamnă, reclamând anumite blocaje la nivelul agenției. Deputatul Emanuel Ungureanu (cel care a declanșat ancheta în cazul Mihai Lucan) spune că este un individ malefic și explică cum a fost de fapt toată chestiunea cu blocajul.

“Respirați adânc…Zota este și la această oră omul cheie al Agenției Naționale de Transplant. El a organizat blocajul în lumea transplantului pentru a-l acuza pe fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu că omoară bolnavii ce așteaptă un transplant pulmonar…Tipul este malefic. Știu că este incredibil. Am întrebat public la ambele audieri de învestire a ministrului Sanatatii Bodog de ce îl păstrează în funcție. Am aflat. Nu de la Bodog. Zota era omul lui Lucan din Agenție dar nu numai”, scria Ungureanu, în urmă cu câteva ore, pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ