Săptămâna trecută, în şedinţa de Consiliului Local din Câmpia Turzii, aleșii au fost informați de către executiv cu privire la contractul de vânzare-cumpărare încheiat cu firma REIF Construct SA.
“Pana in prezent, S.C.REIF CONSTRUCT S.R.L. nu si-a indeplinit obligatiile contractuale, in sensul ca potrivit pct 4b din invetitia propusa(care face parte integranta din contractul de vanzare cumparare),aceasta avea obligatia de a creea in primii 2 ani de la semnarea contractului de vanzare cumparare,1350 de locuri de munca (pag.26) iar pana acum au fost realizate doar 119 locuri de munca.
Ca urmare acestui fapt alin.3 din art.V din contractul de vanzare cumparare da dreptul autoritatilor publice locale din Campia Turzii la 70% din contravaloarea sumelor pe care S.C.REIF CONSTRUCT S.R.L. le-a obtinut ca urmare a revanzarii terenului ce a facut obiectul contractului de vanzare cumparare nr.786/14.06.2006”, se precizează în informare.
Administraţia locală de la Câmpia Turzii are dreptul la aceste despăgubiri, conducerea REIF refuză să le transfere în conturile primăriei. “Intrucat S.C.REIF CONSTRUCT S.R.L.prin adresa nr.32.530/31.10.2013 nu a raspuns punctual la notificare am formulat si inaintat catre aceasta societate adresa nr.34.823/11.11.2013 prin care i-am solicitat sa ne raspunda concret la pretentiile noastre formulate prin notificare si sa procedeze la plata catre bugetul local a sumei de 2.259.160,40 Euro.
Urmeaza ca in urma acestei proceduri, sa actionam in judecata S.C.REIF CONSTRUCT S.R.L. pentru obligarea la plata sumei de 2.259.160,40 Euro.“

Disponibilizatii de la Sarma asteapta inca un TETAROM

 

Parcul Industrial TETAROM V reprezintă una din variantele vehiculate pentru reintegrarea pe piața muncii a sutelor de angajați rămași șomeri după disponibilizările repetate de la Mechel, Fosta Industria Sârmei. Însă terenul pe care urmează să fie edificat acest parc industrial, în colaborare cu Consiliul Judeţean Cluj, trebuie, mai întâi, să fie cumpărat de Primăria Câmpia Turzii.

Primăria Câmpia Turzii nu mai are parcele disponibile pentru un astfel de proiect, pentru că în urmă cu câțiva ani administrația a vândut terenuri firmei Reif, la preţuri foarte mici, cu speranţa creării de locuri de muncă acolo. Firma nu s-a achitat însă de obligațiile asumate prin contract, iar primăria a rămas și fără terenuri.

”Acesta este un subiect pe care îl urmărim poate cam de multă vreme. Dat fiind că este vorba despre cumpărare de teren de către primărie, după ce a vândut terenurile pe care le avea, este o problemă sensibilă şi o tratăm cu toată răspunderea. Să nu uităm că Primăria Câmpia Turzii a vândut cu 1 euro/mp terenurile la REIF. Ei, acum primăria are oferte să cumpere, gard în gard, terenuri şi imediat gândul omului se duce: – Domnule, noi am vândut cu un euro atunci când era bum economic şi acum, când nu mai este bum economic, cumpărăm cu mai mult? Nu ştiu cu cât, că nu este încheiată licitaţia, dar fiindcă există risc de interpretări, au şi apărut discuţii, ce tun dă primăria şi aşa mai departe.

Deci noi respectăm o procedură cât se poate de strictă şi la sfârşit vom pune documentele pe masă. Am primit ofertele, au fost analizate din punct de vedere tehnic, s-a ajuns şi la o departajare comercială cu anumite probleme. Noi am cerut prin caietul de sarcini 15 hectare de teren, dar, de regulă, ni s-a oferit toată parcela de teren pe care o aveau deţinătorii, în general 26 – 27 hectare de teren. Noi am făcut analiza tehnică a terenurilor şi le-am cerut să se precizeze clar care este porţiunea de 15 hectare pe care ne-o oferă spre vânzare. Le-am trimis nişte scrisori ofertanţilor care sunt până acum eligibili aşteptăm răspunsul şi în funcţie de asta vom lua decizia, repet, cu maximă chibzuinţă, nu ne jucăm cu subiectul acesta”, a declarat primarul Radu Ioan Hanga pentru Ziar21, privind întârzierea demarării Parcului Industrial TETAROM V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.