Plenul reunit al Consiliului Judeţean Cluj a hotărât demiterea directorului de la Direcţia de Protecţie a Copilului Cluj, Tămaș Claudiu-Daniel. Un număr de 22 de consilieri au votat pentru, 7 împotrivă şi au fost şi câteva abţineri.

Decizia consilierilor judeţeni vine după ce forul judeţului i-a făcut o evaluare directorului, iar calificativul primit nu a fost unul nesatifăcător.

„Se eliberează din funcţia publică de conducere de director general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Cluj, domnul Tămaș Claudiu-Daniel, pentru incompetenţa profesională, ca urmare a obţinerii calificativului „nesatisfăcător” la evaluarea performanţelor profesionale individuale pe anul 2016″, se spune în proiectul de hotărâre înaintat de conducerea executivă a CJ Cluj spre aprobare plenulului.

În acelaşi document se arată că se acordă „domnului Tămaș Claudiu-Daniel un termen de preaviz de 30 de zile calendaristice, care începe de la data comunicării prezentei hotărâri”. Conducerea executivă a CJ Cluj a decis după evaluarea activităţii lui Dan Tămaş ca acesta să primească calificativul „nesatisfăcător”, cu media finală 1,25, pe un nivel de evaluare cu note de la 1 – minim la 5 – maxim.

Reamintim că la începutul lunii februarie 2017, forul judeţean clujean l-a sancţionat disciplinar pe directorul Dan Tămaş cu diminuarea salariului cu 20% pe o perioadă de trei luni. Atât CJ Cluj, cât şi Primăria Cluj-Napoca au făcut plângeri penale împotriva directorului DGASPC Cluj.

„Întrucât pe parcursul efectuării cercetării disciplinare s-au constatat indicii că fapta poate angaja răspunderea penală, comisia de disciplină a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca (sesizarea nr. 61/17.01.2016).

Aceste fapte sunt următoarele:
1. Utilizarea fondurilor alocate de Judeţul Cluj pentru hrana persoanelor asistate în vederea asigurării hranei angajaţilor proprii ai DGASPC şi angajaţilor unor societăţi cu care instituţia avea relaţii contractuale;
2. Utilizarea imobilului situat în municipiul Cluj-Napoca, str. Padin nr. 20, contrar prevederilor legale şi în alt scop decât cel pentru care a fost primit în administrare;
3. Plata cheltuielilor aferente utilităţilor consumate de angajaţi pentru folosinţa imobilului situat în municipiul Cluj-Napoca, str. Padin nr. 20, judeţul Cluj, din bugetul DGASPC, contrar prevederilor legale”, se arată în referatul care a însoţit proiectul de hotărâre privind sancţionarea lui Tămaş.

Potrivit Ziua de Cluj, în acelaşi document, CJ informează că a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca (adresa nr. 2001/26.01.2017), „întrucât s-au constatat fapte care întrunesc elementele constitutive ale unor infracţiuni, respectiv angajarea unui număr de 15 persoane în instituţia publică, fără ca acestea să promoveze vreun examen sau concurs. În fapt, au fost scoase la concurs un număr de 18 posturi şi în realitate au fost ocupate 33″.

Consilierii judeţeni urmează să îl mandateze tot în şedinţa din 31 martie pe președintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tișe, să delege prin dispoziție atribuțiile funcției de director general al DGASPC unui funcționar public, care îndeplinește condițiile specifice postului, până la ocuparea funcţiei publice de conducere, în condiţiile legii nr. 188/1999.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.