O familie din comuna Feleacu, este revoltată din cauza unei construcții haotice a vecinilor ce le dă bătăi de cap încă din luna martie a anului 2017. Chiar dacă înălțimea imobilului a depășit limitele legale, primăria se face face că plouă deși a fost sesizată de nenumărate ori.

 

După mulți ani petrecuți în străinătate, familia Moscardini a decis în toamna anului 2016 să se reîntoarcă în România și cu banii adunați să își cumpere o casă chiar lângă Mănăstirea Sfânta Parascheva în comuna Feleacu. Odată mutați în noua casă, soții Moscardini s-au gândit să cumpere și terenul de lângă, dar după ce s-au interesat la primărie au aflat că nu există deschidere legală de 12 metri pentru o construcție și terenul nu a prezentat interes nici din partea altor persoane, tocmai din acest motiv.

După nici un an de locuit, familia s-a trezit că terenul respectiv a fost cumpărat, iar beneficiarii, familia Pătrușel, au obținut o autorizație de construcție pentru o casă a cărei înălțimi a început să le dea bătăi de cap. Mai exact, în martie 2017 terenul s-a transformat într-un șantier plin cu muncitori ce puteau admira curtea vecinilor datorită înălțimii prea mari a construcției.

Autorizația de construire prevede edificarea unui imobil D+P+E (demisol + parter + etaj), și o distanţă între 3,81m – 3,97 m față de parcela vecină. Cu toate acestea vecinii familiei Moscardini nu au respectat normele aceste norme. Chiar dacă beneficiarii construcției au fost atenţionați de foarte multe ori de cei doi soți, respectiva construcție a înaintat pe zi ce trecea.

Pe lângă toate acestea au fost efectuate și lucrări pentru fundație, chiar peste pânza freatică, lucru ce a dus la secarea a două fântâni ce se află pe terenul familei Moscardini.
„Au făcut o fundaţie de şapte metri peste pânza freatică şi din această cauză mi s-a secat fântâna. Până şi muncitorul ce trebuia să sape cu buldozerul a zis că el nu va efectua această lucrare deoarece nu e normal să torni beton peste pânza freatică”, spune Maria.

Încercând să remedieze problema pe cale amiabilă, Maria Moscardini le-a atras atenția de mai multe ori vecinilor explicându-le ce o deranjează, dar se pare că şi-a bătut gura degeaba, deoarece aceştia nu au dat nici măcar de înţeles că ar fi interesaţi să îi asculte nemulţumirile.

 

Primarul știe, dar nu face nimic

Rodica Maria Moscardini a apelat de mai multe ori la Primăria comunei Feleacu, pentru a cere ajutor, iar în cele din urmă a reuşit să îl convingă chiar şi pe primarul Gabriel Victor Costea să vină să vadă cu ochii lui prin ce trece femeia în fiecare zi.
„L-am invitat frumos pe domnul primar al comunei Feleacu, să vină să vadă ce construcţie fac vecinii mei şi să îl întreb daca i se pare legală. Acesta s-a uitat şi a spus că nu e normal aşa ceva. Deşi reacţia lui a fost in favoarea mea, lucrările de construcţie nu s-au oprit şi nu a venit nimeni să facă nicio verificare”, a declarat femeia.
Se pare că autorităţile locale ale comunei Feleacu nu par a fi interesate de acest subiect deşi în zona respectiva s-a creat o tensiune şi toată lumea este nemulţumită de faptul că nu este în regulă să se ridice o astfel de casă şi mai ales să nu se efectueze nici o verificare.

 

Familia Pătrușel a încercat să se răzbune

Simţindu-se ameninţaţi, cei din familia Pătruşel au încercat să recurgă la tot felul de metode ca să întoarcă situaţia în favoarea lor. Aceştia au chemat un specialist să facă măsurători şi să demonstreze că de fapt nici casa Mariei nu respectă toate normele legale. Cu toate că femeia deţine autorizaţie de construcţie şi respectiva casă s-a construit după planul acesteia, specialistul după o serie de măsurători a constatat în cele din urmă că terenul acesteia a ocupat cu 1 metru mai mult decât trebuia.

 

De ce doar unii pot obține autorizație?

„Cum de ceilalți proprietari nu au putut să obțină o autorizație de construcție de la primărie, dar familia Pătrușel a putut să își construiască un duplex?
Nu am absolut nimic împotriva faptului că se construiește, dar să nu se facă în bătaie de joc. Vrem să știm cum este posibil ca deschiderea să aibă 11,65m în realitate, dar pe acte să scrie12,01m? Să nu mai vorbim de aliniere… dacă treceți pe stradă și vedeți construcția o să vă dați seama. E chiar de plâns.
Nu sunt expertă dar în alte locuri unde văd șantiere este totul închis și organizat. La familia Pătrușel șantierul este deschis și să nu mai zic de faptul că nu a existat niciodată nici măcar o toaletă pentru muncitori. Nici lumină nu este cum ar trebui să fie de regulă pe un șantier”, spune revoltată Maria Moscardini.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.