DNA Cluj are aplicație nouă de interceptare

2466

Circulă zvonurile pe holurile instanțelor de judecată că cei de la DNA Cluj s-au tunat cu o aplicație făcută de niște studenți de la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca. Potrivit bârfelor, trei studenți le-au predat la cheie celor de la DNA un sistem ce oglindește telefoanele smart.

Acest lucru este pe atât de grav pe cât, această aplicație le dă acces procurorilor la componente ale softului Android printre care ”Galeria FOTO”, WhatsAPP, Viber, Tinder, etc.

Legal, după aprobarea ordonanței de interceptare, anchetatorii ar avea acces doar la convorbirile telefonice și sms-urile primite sau trimise de persoana în cauză. Însă această aplicație facilitează supravegherea telefonului unei persoane în timp real pentru orice operațiune efectuată.

Ne vine greu de crezut acest lucru, dat fiind că aplicații precum Whatsapp au o politică ce garantează confidențialitatea printr-un sistem performant de criptare a datelor. Însă aplicația ce au obținut-o cei de la DNA nu are nevoie de date ale sim-ului ci hack-uiește funcția ”oglindire ecran” existentă în orice telefon ce funcționează prin sistemul Android, și care manual poate fi activată sau dezactivată.

Dat fiind că această metodă de invadare a confidențialității nu este legală, procurorii folosesc aplicația doar informativ fără a putea să salveze date pentru a le include ca probe în dosare.

 

Noi sperăm ca această bârfă să nu fie decât o glumă proastă, că altfel…we are ‘slightly f*c**d up‘!

Acest material este un pamflet și trebuie tratat ca atare…

LĂSAȚI UN MESAJ