DNA pe contractele RAADPP Cluj parafate de Mircea Avram

1094

Procurorii DNA Cluj ar derula o serie anchete în care sunt vizate contractele de reabilitare de drumuri încheiate de RAADPP Cluj, insttituție condusă până de curând de Mircea Avram. Printre contractele respective este vizat și cel de reabilitare al drumului județean 108B de care s-a ocupat societatea dejeană Samus patronată de Ioan Tecar.

Mircea Avram nu a putut fi contactat de reporterii Gazeta de Cluj pentru a își exprima o poziție oficială.

Ioan Tecar controlează firma Samus Constructii SA și Metalic Plas Impex. El mai detine și Termotec, specializată în fabricarea articolelor din material plastic pentru construcții dar și Refrabaz, companie care fabrica produse refractare, tot din Dej.

De fapt, Ioan Tecar este un antreprenor român care conduce un business de 125 de milioane de euro cu 1.300 de angajați și care locuiește în Dej. Tecar și-a clădit grupul de 13 firme cu activități de producție prin achiziții succesive, în mare parte a unor firme aflate aproape de faliment. Cea mai importantă preluare a fost fabrica de hârtie Pehart Tec din Petrești, tranzacție finalizată în 2005. Omul de afaceri din Dej a reușit să-i convingă pe reprezentanții Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) să vină cu 6 milioane de euro pentru a dezvolta compania care produce hârtie tissue (servețele, hârtie igienică, prosoape din hârtie) și care rulează anual peste 20 de milioane de euro. Proiectul demarat în mai 2009 reprezintă prima implicare a băncii într-o afacere privată românească nebancară.

10 COMENTARII

  1. DNA sa verifice si contractele cu: OMEGA GRUP PROIECT, TRUE LAND CONSTRUCT, POLIEDRU CONSULTING, FLOROMAR PROD, PRIMA ROM, HERMITAGE DEVELOPMENT, CONTUR DESIGN, NETROM COMUNICATII, ECO GARDEN, INCERTRANS, IMSAT NORD, WILLY&CO, PUNCT MEDIA SRL, CROSSLAND, AUSTRALIS, BEMA, MBS GROUP, PANPETROL, SAMUS, NAPOCA.

  2. Sa spuna Avram cum dorea gasca sa dea intretinerea pe 3 ani lui Cadar de eliminau pe toti.Plimba prin Buc , Oradea, Craiova turism licitatian . Pasarica erai acolo!?cat %

  3. MAI pasarica , MAI TERMINA CU RECLAMATIILE . uita-te la Construct peron si tine la licitatia de intretinere pe 3 ani! Te-a angajat atunci Cadar?

  4. Procurorii sa verifice traseul stalpilor din teava metallica pt. indicatoare rutiere. De ce nu au ajuns ei pe drumuri? De ce au ajuns in gardurile unor proprietati private? In Feleac si intr-un judet ceva mai din sud.

LĂSAȚI UN MESAJ