Dodon amenință că va bloca limba română

157
epa05952890 Russian President Vladimir Putin (2-L), President of Moldova Igor Dodon (L) and Russian Prime Minister Dmitry Medvedev (R)take part in a reception marking the 72nd anniversary of the end of World War II in the Kremlin in Moscow, Russia, 09 May 2017. EPA/ALEXEI NIKOLSKY/SPUTNIK/KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, spune că va bloca inițiativa de modificare a denumirii limbii în Constituție.

„Este și va rămâne moldovenească”, a spus Dodon potrivit de site-ul Ria.ru, citat de flux24.ro.

Fracțiunea PLDM a anunțat joi că a elaborat un proiect de modificare a art. 13 al. 1 din Constituție, și anume schimbarea sintagmei de „limbă moldovenească în grafie latină„ în „limba română”.

Proiectul a fost semnat de 34 de deputați și urmează să fie expediat la Curtea Constituțională.

„Sper ca în Parlament să nu se adune 64 de voturi pentru această inițiativă. Dar, dacă se vor găsi, eu nu voi promulga legea. Limba noastră este – moldovenească. Așa este și va rămâne”, a mai spus Dodon, potrivit sursei citate.

Curtea Constituțională a decis, prin hotărârea sa din 5 decembrie 2013, că limba oficială în Republica Moldova este limba română, termen ce se regăsește și în textul Declarației de Independență, act ce a stat la baza adoptării Constituției Republicii Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ