Doi morţi şi nouă răniţi, după ce o scurgere de gaze a provocat o explozie puternică la o şcoală privată

238

Autorităţile americane au anunţat că două persoane şi-au pierdut viaţa, în vreme ce alte nouă au fost rănite, după ce o scurgere de gaze a provocat o explozie puternică la o şcoală privată din Minneapolis. De asemenea, explozia de gaze a pornit un incendiu şi a dus la dărâmarea unei părţi din clădirea Minnehaha Academy, transmite Reuters, citat de News.ro.

Şeful Brigăzii de Pompieri, John Fruetel, a precizat că trupul neînsufleţit al unui angajat al şcolii a fost recuperat dintre dărâmături în jurul orei locale 20.00 (4.00 ora României), la aproape zece ore de la explozia care a zguduit Minnehaha Academy.

Jurnaliştii Minneapolis Star-Tribune au dezvăluit că printre cele două persoane decedate se numără recepţionista în vârstă de 47 de ani – Ruth Berg.

De asemenea, aceasta era logodită şi urma să se căsătorească.

A doua persoană decedată în explozie este John Carlson (81 de ani), care era custode la Minnehaha Academy.

Alte nouă persoane au fost rănite în explozie şi internate în mai multe spitale locale, în vreme ce o persoană este în stare critică, potrivit lui Fruetel.

Însă, autorităţiile avertizează că numărul victimelor este unul redus, tocmai pentru că şcoala era în vacanţa de vară.

”Ar fi putut să fie mult mai rău… am fost destul de norocoşi în acest sens”, a declarat John Fruetel.

Autorităţiile locale au explicat că o ţeavă de gaz fisurată a dus la explozie, iar fisura a fost cauzată de mai mulţi muncitori care efectuau lucrări de renovare la Minnehaha Academy.

Peste 800 de elevi frecventează cursurile Minnehaha Acedemy, o şcoală privată care a fost înfiinţată în 1913 în Minneapolis.

viewscnt

LĂSAȚI UN MESAJ