Doliu în politică! Un deputat suspectat de corupție s-a sinucis

812

Un deputat sud-coreean vizat de o anchetă pentru fapte de corupţie s-a sinucis la Seul, a anunţat luni poliţia, informează France Presse. Roh Hoe-chan era la al treilea mandat de deputat, ca membru al Partidului Justiţiei (stânga). 

El era suspectat că a primit 50 de milioane de woni (37.000 de euro) de la „Druking”, un blogger având legătură cu mulţi politicieni şi în prezent judecat pentru folosirea ilegală de programe informatice pentru a influenţa opinia pe Naver, portalul de internet numărul unu în Coreea de Sud.

Acesta este acuzat de creşterea artificială a numărului de răspunsuri pozitive la comentarii postate pe Naver pentru a sprijini sau critica un anumit politician. Într-o notă lăsată într-un apartament din Seul, Roh a recunoscut că a primit bani de la blogger, dar a negat că i-a acordat în schimb vreo favoare politică, potrivit agenţiei sud-coreene Yonhap.

Roh, care a fost găsit mort în faţa unei clădiri după ce probabil s-a aruncat pe fereastră, avea o carieră strălucită ca avocat pentru drepturile omului înainte de a fi ales în 2004.  Casa Albastră, sediul preşedinţiei sud-coreene, a deplâns un „eveniment şocant”.

Coreea de Sud are una dintre cele mai ridicate rate de sinucidere din lume, în special în rândul persoanelor publice implicate în scandaluri.

LĂSAȚI UN MESAJ