Soarta dosarului penal deschis pe numele lui Klaus Iohannis începe să fie descifrată, mai ales după apariţia documentului de mai jos, emis chiar de DNA, care reprezintă o dezvăluire excepţională: acest dosar penal al lui Iohannis a fost trimis după anul 2009 de către DNA la Parchetul de pe lîngă CA Alba Iulia, condus pe atunci de Augustin Lazăr, actualul procuror general al României, scrie cotidianul.ro.

Această situaţie explică ascensiunea total surprinzătoare a lui Augustin Lazăr pînă la cea mai înaltă funcţie pe care o poate deţine un procuror, în care a fost numit chiar de Klaus Iohannis, clientul său din acel dosar penal! Nu trebuie uitată nici relaţia de prietenie pe care o are Augustin Lazăr cu familia Laurei Codruţa Kovesi, care i-a fost şi şefă şi subalternă şi care în 2009 era procurorul general al României.

Documentul pe care vi-l prezentăm mai jos este o adresă de răspuns emisă de către DNA la solicitarea profesorului Toma Bălăşoiu, care, în urma articolului nostru „Laura Codruța Kovesi l-a făcut «penal» pe Iohannis încă din anul 2008“, a sesizat Ministerul Public, CSM, Inspecţia Judiciară, DNA, asociaţiile magistraţilor, Parlamentul, cerînd să i se spună dacă cele relatate de noi sînt adevărate şi ce măsuri au fost dispuse în acel dosar penal deschis pe numele lui Klaus Iohannis!

Surprinzător, unele dintre aceste instituţii i-au răspuns profesorului în timp rezonabil, cu mult înaintea termenului prevăzut de lege, lucru demn de semnalat. Să vedem, aşadar, mai întîi acest document excepţional, provenit de la DNA:

facsimil-1

De ce ni se pare colosal acest document emis de DNA-ul condus de Codruţa Kovesi? În primul rînd, pentru că se confirmă încă o dată faptul că Iohannis este subiectul unui dosar penal! Nu este vorba deci despre un dosar in rem, adică în care se anchetează fapta, ci despre un dosar în care Klaus Iohannis, alături de familia sa, este subiect activ. Cu alte cuvinte, că este şi dumnealui „penal“, ca să-i cităm expresia preferată! Acest lucru a fost clar încă din adresa DIICOT trimisă postului România TV, sub semnătura şefului instituţiei, procurorul-şef Daniel Horodniceanu, pe care Cotidianul a publicat-o de curînd.

Aşadar, în adresa DNA, chiar instituţia condusă de Codruţa Kovesi îl contrazice pe preşedintele Iohannis, care a declarat în repetate rînduri că nu a avut niciodată un dosar penal deschis pe numele lui! Lucrurile acestea s-au mai spus în spaţiul public atunci cînd şi noi am publicat adrese anterioare celei venite acum de la DNA despre dosarul penal în care a fost anchetat Iohannis. Iată, de pildă, adresa comunicată de DIICOT, semnată tot de procurorul Daniel Horodniceanu, şeful DIICOT, dar din anul 2009.

Încă de atunci se spusese clar că în acel dosar s-au efectuat acte de urmărire penală privind săvîrşirea infracţiunilor prevăzute de art. 215, al. 1, 2, 3 şi 5 din Codul penal şi art. 248 şi 248, indice 1, din Codul penal, de către mai multe persoane, între care este nominalizat şi Iohannis Klaus Werner. Mulţi însă au crezut că dacă acest răspuns a venit în 2009, probabil că a şi fost soluţionat cu NUP, din moment ce Iohannis a ajuns preşedinte!

Şi asta, deşi un an mai tîrziu, adică în 2010, o altă adresă, de data aceasta de la DNA, sub semnăturile procurorului Doru Ţuluş şi soţiei sale, Claudia Mihaela Roşu, confirma că în acest dosar s-a dat NUP doar pentru o parte dintre acuzaţii, însă pentru altele s-au dispus disjungerea şi declinarea competenţei în favoarea Parchetului Curţii de Apel Alba Iulia.

Reamintim că în anii 2009 şi 2010 Klaus Iohannis era primarul municipiului Sibiu, fiind nominalizat chiar în 2009 pentru postul de prim-ministru din partea PNL şi PSD, după căderea guvernului Boc.

Din păcate, întreaga investigaţie de presă s-a oprit o vreme la consemnarea din adresele amintite! Dar doar pînă acum cîteva săptămîni, cînd Cotidianul a publicat răspunsul trimis de Daniel Horodniceanu către România TV, care a fost dat pe 28.08.2015, cînd Klaus Iohannis era deja preşedinte! Deci subiectul părea încă de strictă actualitate.

Unul dintre cititorii noştri, profesorul Toma Bălăşoiu, reprezentantul acţionarilor BIR, a avut însă o idee formidabilă: a trimis articolul nostru la mai multe instituţii, între care CSM şi Inspecţia Judiciară. Noua conducere a CSM merită toată consideraţia, pentru că imediat i-a răspuns lui Toma Bălăşoiu, comunicîndu-i că a trimis sesizarea sa către DNA, urmînd ca această instituţie să-i comunice răspunsul! Lucru care s-a şi întîmplat, DNA răspunzînd prompt de data aceasta, la indicaţia CSM, prin adresa de mai sus trimisă profesorului.

O singură instituţie nu a dat un răspuns la întrebările profesorului Toma Bălăşoiu: Ministerul Public, adică Parchetul de pe lîngă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, condus de Augustin Lazăr, deşi a fost sesizat şi acesta pe 25 februarie 2018! Şi nu întîmplător!

Explicaţia este una simplă, dar care poate arunca în aer scaunul lui Augustin Lazăr! Din adresele publicate de noi, am reţinut că „dosarul penal“ al lui Klaus Iohannis a ajuns la Parchetul de pe lîngă Curtea de Apel Alba Iulia, deşi din această corespondenţă rezultă că este vorba despre mai multe dosare care au fost disjunse şi împrăştiate la diferite instituţii ale Ministerului Public:

– iniţial s-a vorbit despre două dosare: 270/P/2006 şi 5/P/2007 (v. adresa DNA semnată de Doru Ţuluş) deschise de Parchetul de pe lîngă Tribunalul Sibiu;

– din adresa DIICOT din 2009 se vorbeşte despre dosarul 609/P/2007 deschis de acelaşi Parchet de pe lîngă Tribunalul Sibiu;

– în  toate aceste dosare s-a ajuns la declinarea competenţei către DIICOT, iar DIICOT şi-a declinat competenţa în favoarea DNA, dar şi DNA şi-a declinat competenţa către Curtea de Apel Alba Iulia!

Singura informaţie certă din toate adresele de mai sus este că, după anul 2009, „dosarul penal“ al lui Klaus Iohannis a ajuns spre soluţionare la Parchetul Curţii de Apel Alba Iulia. În acea perioadă, Augustin Lazăr a fost mai întîi procuror general adjunct şi apoi procuror general al Curţii de Apel Alba Iulia, iar Laura Codruţa Kovesi era procuror general al României!

Odată ajuns la Parchetul de pe lîngă Curtea de Apel Alba Iulia, pe dosarul lui Klaus Iohannis s-a aşternut liniştea, nici o altă informaţie nemaifiind transmisă în spaţiul public. „Cineva“ însă ştia de existenţa acestor dosare şi, aşa cum ştim din practicile serviciilor secrete, devoalate în cărţi de foşti lucrători în acele instituţii, o „problemă“ a cuiva poate deveni, la momentul potrivit, o pîrghie de comandă a persoanei respective! De aceea, deseori, sînt promovate în funcţii foarte mari astfel de persoane care pot fi controlate apoi tocmai cu „problema“ lor din trecut!

Pentru a înţelege şi mai bine importanţa acestor adrese de la DIICOT şi DNA, să recapitulăm cîteva date semnificative:

– după 2009, dosarul penal al lui Iohannis a ajuns la Parchetul de pe lîngă Curtea de Apel Alba Iulia, condus de Augustin Lazăr, ca procuror general şi procuror general adjunct;

– din 28 aprilie 2016, Augustin Lazăr a devenit procuror general al României, fiind numit de preşedintele Klaus Iohannis;

– în 2009, procuror general al României era Laura Codruţa Kovesi, care, din 2013, a devenit şefa DNA, obţinînd al doilea mandat în 2016 chiar din mîna lui Klaus Iohannis.

Oare chiar întîmplător, astăzi, exact acest trio – Klaus Iohannis, Laura Codruţa Kovesi şi Augustin Lazăr – luptă din răsputeri, pe aceeaşi baricadă, atît împotriva ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, cît şi împotriva Parlamentului atunci cînd este vorba fie despre revocarea şefei DNA, fie despre legile justiţiei?

Din ceea ce se vede deja, relaţiile anterioare dintre cei trei, directe sau indirecte, au dus la situaţia lor de astăzi, cînd deţin funcţiile-cheie din sistemul judiciar. Liantul principal este, fără îndoială, acest „dosar penal al lui Klaus Iohannis“, manevrat extrem de spectaculos şi eficient de forţele nevăzute care apar de fiecare dată acolo unde şi cînd trebuie!

Altfel, cum ar îndrăzni Augustin Lazăr şi Codruţa Kovesi să se contreze cu şeful lor maxim pe linie ierarhică, ministrul Justiţiei, sub a cărui autoritate îşi desfăşoară activitatea, dacă nu s-ar simţi protejaţi de preşedintele ţării, care, pentru a-i apăra, riscă să spună public de mai multe ori acea aberaţie, cum că autoritatea ministrului Justiţiei nu înseamnă subordonare!

Da, chiar aici s-a ajuns: Augustin Lazăr şi Laura Codruţa Kovesi sînt astăzi apăraţi, protejaţi şi avansaţi de către Klaus Werner Iohannis, clientul lor din dosarul sau dosarele penale deschise cîndva de procurorii din Sibiu în vremea cînd actualul şef al statului era primar acolo şi lua case cu nemiluita, pe baza unor acte falsificate!

Sursa: cotidianul.ro

1 COMENTARIU

  1. cînd actualul şef al statului era primar acolo (Sibiu) lua case cu nemiluita, pe baza unor acte falsificate ! Du kannst mir sehr gefallen! Wie oft hat nicht zur Weihnachtszeit Ein Baum von dir mich hoch erfreut!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.