La Cluj se înfiinţează două formaţiuni noi politice care speră să dea lovitura la alegerile din toamnă. Nicuşor Dan, preşedintele Uniunii Salvaţi Bucureştiul (USB) şi Marian Munteanu, cel ce a lansat platforma Alianţa Noastră (AN) îşi organizează filiale la Cluj.

 

USR vine Cluj

Nicuşor Dan, preşedintele Uniunii Salvaţi Bucureştiul (USB), a anunţat în 28 iulie, că la jumătatea lunii august va fi organizat un congres, „foarte posibil pur formal”, prin care Uniunea Salvaţi România (USR) să fuzioneze cu USB, după care se va trece la organizarea filialelor judeţene.

„Uniunea Salvaţi România este înscrisă în registrul partidelor politice, există în mod oficial ca partid. Legea nu permite partide locale, partidele care nu candidează în 75 de localităţi sau la parlamentare vor fi radiate. Vom fi obligaţi să facem un congres de fuziune între noul partid — USR — şi vechiul partid — USB. USB va deveni filiala Bucureşti a USR. Acest congres va fi făcut la jumătatea lunii august”, a declarat Nicuşor Dan, într-o conferinţă de presă.

Liderul USB, Nicuşor Dan, nu a fost prezent la întâlnirea informală de la Cluj, însă aceasta a trimis-o săptămâna trecută pe vicepreşedintele USR, Clotilde Armand. USB şi Asociaţiei pentru Protecţia Urbanistică a Clujului (APUC) fac parte dintr-o coaliţie încă de la începutul acestui an, astfel liderul acesteia, Elek Levente, a afirmat că săptămâna trecută s-a discutat crearea unei organizaţii USR la Cluj. Mai mult, s-a şi format un grup de iniţiativă, unde la prima întâlnire ce a avut loc în 27 iulie, au fost peste 20 de persoane, implicate active, iar în momentul de faţă sunt aproximativ 10 persoane, printre care arhitectul Mihai Racu, actorul Bogdan Rădulescu şi pe juristul Ovidiu Nistor.

De asemenea, acesta anunţă că urmează formarea unei echipe pentru recrutările on-line, care va verifica toate persoanele care vor dori să adere din punctul de vedere al respectării condiţiilor de integritate, iar în perioada următoare se va fixa o întâlnire cu Nicuşor Dan pentru a se stabili următorii paşi procedurali. Menţionează totuşi că deocamdată nu se va întâmpla nimic oficial, ci doar se vor fixa mai multe întâlniri.

Într-o conferinţă de presă recentă, Clotilde Armand a afirmat că în organizarea filialelor judeţene vor fi urmărite două principii majore şi anume ”integritatea, care este baza de selecţie a primului nucleu de oameni” şi autonomia filialelor, prin care ”cetăţenii trebuie implicaţi, local se ştie ce este bine pentru comunităţile locale”.

De asemenea, aceasta a explicat că nu ar dori ca formaţiunea să fie „confiscată” de o anumită ideologie şi că USR vrea să meargă un pic mai încet, dar cu siguranţa că se va merge pe drumul cel bun. Nu se vrea grup de nişă, ci oameni care sunt reprezentativi pentru societatea românească locală

Amintim că Nicuşor Dan a pierdut Primăria Capitalei, la alegerile locale din 5 iunie în favoarea PSD-istei Gabriela Vrânceanu Firea. Şi Clotilde Armand a fost înfrântă la distanţă de câteva procente la şefia Primăriei Sectorului 1, câştigător fiind Dan Tudorache (PSD).

Marian Munteanu

Marian Munteanu lansează la Cluj cea de-a formaţiune politică nouă

Marian Munteanu, cel retras de PNL din cursa pentru Primăria Capitalei, a declarat în 28 iulie că platforma Alianţa Noastră (AN) ”vine cu o nouă propunere politică”, iar programul de guvernare al formaţiunii politice Alianţa Noastră va fi prezentat până la finalul lunii august.

Munteanu a mai menţionat la Realitatea Tv că Alianţa Noastră are grupuri de iniţiativă în toată ţara şi în afara graniţelor. De asemenea, aceasta a precizat că există nenumărate grupuri de iniţiativă aproape peste tot şi că până la sfârşitul lui august se va acoperi întreg teritoriul naţional, deoarece nu mai există judeţ unde să nu funcţioneze măcar un grup de iniţiativă al Alianţei Noastre. Sunt judeţe în care funcţionează mai multe grupuri de iniţiativă în mai multe oraşe şi chiar şi în comune.

Totodată, Marian Munteanu a spus că Alianţa Noastră nu va face alianţă sau fuziune, dar este deschisă spre ‘colaborare’ cu alte ‘grupări, asociaţii politice’. În primul rând, Alianţa Noastră se aşteaptă  la o participare în care să se vină cu idei, cu soluţii şi cu intervenţii umane.

Munteanu a mai declarat că la Cluj s-a înfiinţat deja un grup de iniţiativă şi în curând se va organiza şi o conferinţă a partidului pe Ardeal, cu precizarea că s-a primit de la tribunal sentinţa definitivă privind înfiinţarea partidului şi acum se aşteptă doar ca să fie publicată în Monitorul Oficial.

Discuţii privind o eventuală fuziune s-au purtat cu Aurelian Pavelescu, preşedintele PNŢCD, în contextul în care unul dintre membrii grupului de iniţiativă a AN de la Cluj este economistul Emil Culda, fostul candidat PNŢCD la funcţia de primar.

Emil Culda susţine că a fost adeptul ideii pe motiv că se regăseşte în ideile promovate în această structură civică. Acesta afirmă că interesul său în mod deosebit este ”protejarea şi gestionarea cu cap a resurselor naturale, conservarea patrimoniului naţional, a patrimoniului cultural şi politicile deştepte legate de investitorii noştri, în special de clasa mijlocie. Trebuie puţin asumate aceste lucruri, pentru că internaţionalismul şi corectitudinea politică ne-au cam dat cu capul de zid.

Eu îl cunosc de mult şi îl apreciez foarte mult pe Marian Munteanu şi am luat legătura. Acum se structurează partea civică, eu în asta investesc cel mai mult, cu partea politică vom mai vedea, sigur va fi necesară, pentru că altele nu poţi realiza mare lucru. Suntem într-o perioadă în care oamenii vor altceva şi Marian Munteanu poate fi acel altceva. Eu rămân tradiţionalist, PNŢ-ist. Eu îl apreciez pe Marian Munteanu din anii`90, dar, din păcate, mulţi habar n-au ce-a fost atunci”, a afirmat Culda pentru Ziua de Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.