Dragnea cere modificarea Codului Fiscal. Deputaţii, convocaţi pentru eliminarea impozitării pensiilor

129

Camera Deputaţilor a fost convocată marţi în sesiune extraordinară pentru a dezbate şi a vota un proiect de lege, aprobat de Senat, care modifică noul Cod Fiscal, reglementând plata CASS pentru pensii şi persoanele fizice preluate în plată de Casa Naţională de Pensii Publice.

„Am avut primul punct pe ordinea de zi o scrisoare din partea domnului Liviu Dragnea privind convocarea în sesiune extraordinară pentru data de 5 ianuarie, cu ordinea de zi: modificarea Codului Fiscal, a PLX 335 privind modificarea OUG 227. Pe data de 4 ianuarie va lucra Comisia de buget şi pe data de 5 ianuarie va fi sesiune extraordinară”, a declarat secretarul Camerei Deputaţilor deputatul PSD Marcel Ciolacu, la finalul şedinţei Biroului Permanent.

„Pentru persoanele fizice cu venituri din pensii, baza lunară de calcul al contribuţiei de asigurări sociale de sănătate o reprezintă numai partea de venit care depăşeşte valoarea, întregită prin rotunjire în plus la un leu, a unui punct de pensie stablit pentru anul fiscal respectiv. Contribuţia se suportă de la bugetul de stat”, potrivit proiectului de lege pentru modificarea Codului Fiscal.

Proiectul de lege care va fi dezbătut în sesiune extraordinară se referă şi la persoanele fizice preluate în plată de către Casa Naţională de Pensii Publice.

LĂSAȚI UN MESAJ