Dragnea: Dosarul meu a fost făcut în biroul lui Basescu!

3913

Întrebat de Gâdea dacă știa despre întâlnirea dintre Coldea și Ghiță, Liviu Dragnea scoate la iveală câteva informații grave. El a spus că dosarul Referendumul, în baza căruia a fost condamnat, a fost făcut în biroul președintelui de-atunci al României, Traian Băsescu.

„Știu că dosarul meu în baza căruia am fost condamnat pe nedrept a fost făcut în biroul lui Traian Băsescu”, a spus Dragnea  la Antena3.

Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv, pe 22 aprilie 2016, de Înalta Curte de Casație și Justiție, la doi ani de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de patru ani, în dosarul „Referendumul”.

Un complet de 5 judecători, condus de Livia Stanciu, a majorat pedeapsa în cazul lui Găurel de la un an închisoare cu suspendare, cât primise la instanța de fond, la doi ani de închisoare cu suspendare.

De asemenea, completul a majorat și termenul de încercare în cazul liderului PSD de la trei la patru ani.

Pe 15 mai 2015, Liviu Dragnea a fost condamnat de un complet de trei judecători de la ÎCCJ în dosarul „Referendumul” la un an de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de trei ani. Alți 74 de inculpați din dosar au fost fie achitați, fie condamnați la închisoare cu suspendare. Decizia a fost atacată cu apel de cei condamnați, inclusiv de Liviu Dragnea.

Potrivit DNA, în calitate de secretar general al PSD, Liviu Dragnea, cu ocazia organizării și desfășurării referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influența și autoritatea sa în partid în scopul obținerii unor foloase nepatrimoniale de natură electorală, necuvenite, pentru alianța politică din care făcea parte formațiunea pe care o reprezenta, și anume îndeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obținute în alte condiții decât cele legale.

În acest sens, conform procurorilor, Liviu Dragnea a coordonat un mecanism complex, în care a implicat mai multe persoane asupra cărora avea influență în virtutea funcției pe care o deținea, având ca scop fraudarea rezultatelor privind participarea la vot.

Loading...

3 COMENTARII

  1. CATA NESIMTIRE.ESTI CONDAMNAT GATA.SINGURA SOLUTIE LA CEDO.dIN CATE IMI AMINTES LA CEDO NU SE JUDECA PE FOND CI DACA S-AU RESPECTAT PROCEDURILE.aSA CA NU MAI MINTI OAMENII LA GADEA dE FAPT E SINGURA MOCIRLA UNDE TE PETI SPALA.

  2. cita nesimtire! mai nenea justitiarule smau! bai traiti-ar tie! ma daca erai tu in locul lui dragnea si te acuzau astia pe nedrept, sau ca pe femeia aia care a facut 10 ani pentru o crima care nu o infaptuise, ce mai ziceai atunci? faceai puscaria cu zimbetul pe buze? ne-am saturat de atitea cozi de topor, care maninca pe la colturi! daca nu iti place emisiunile de la gidea cine muschii mei te pune sa te uiti? uite mie nu-mi place de B1 si PRO. nu ma uit. nu sunt interesat. fa frate si tu la fel.
    si apropo: fiecare roman este indreptatit prin Constitutie sa aiba o opinie. asa ca tu ai o opinie, eu am alta, altii le au pe ale lor. la vremea votului te duci frumusel la urne si-ti exerciti dreptul tau de opinie. nu ne mai invenina pe noi cu opiniile tale!

  3. Am tot respectul pentru actuala administratie (fără Iohanis),dar dacă și acuma o dăm cu „ne-a învins sistemul „nu cred că mai au ce cauta la putere.Pentru ce să vrei puterea dacă nu o folosești?

LĂSAȚI UN MESAJ