Dragnea pus sub acuzare de DNA

88

Potrivit unor surse judiciare, Liviu Dragnea are calitatea de suspect într-un nou dosar privind posibile fraude europene, au confirmat surse judiciare pentru „Adevărul”. Principala acuzaţie este cea de abuz în serviciu, arată sursele citate, dar ar mai fi infracţiunile de fraudă cu fonduri europene şi grup infractional organizat. Faptele ar fi fost făcute în calitate de preşedinte al CJ Teleorman.   Este voba de cel de-al treilea dosar de corupţie deschis pe numele liderului PSD.

Primul dosar, „Referendumul”, a fost soluţionat definitiv, iar Liviu Dragnea a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare. Un alt caz, al „Angajărilor fictive la DGASPC Teleorman”, este pe rolul Curţii Supreme în faza de fond.    Unul dintre avocaţii lui Liviu Dragnea, Maria Vasii, a declarat la o televiziune care a fost procedura în acest caz şi ce crede despre dosar. „Pentru această cauză, domnul Dragnea a fost invitat printr-o invitaţie scrisă. În această cauză este reprezentat de o altă colegă, dar, din informaţiile pe care le am este investigată o perioadă de timp în care domnul Dragnea era preşedinte al partidului judeţean. A trecut ceva vreme, iar organele de urmărire, dacă ar fi avut indicii, ar fi trebuit să acţioneze la acea vreme.

Modul în care se procedează în prezent, de a scormoni orice legătură între domnul Dragnea şi oamenii de afaceri. (…) Am deplină încredere că va fi cerută scoaterea lui de sub urmărire…Astăzi i se va aduce la cunoştinţă învinuirea, se va stabili o dată ulterioară în care se vor face declaraţii. Aşteptăm momentul în care vom putea să răspundem la aceste acuzaţii. Sunt sigură că aceiaşi procurori care îl acuză, îl vor scoate de sub acuzaţii. Procedura de urmărire penală este una de urmat în toate cazurile. Probabil avem un raport al specialistului, vom propune expertize”, a completat avocatul Maria Vasii.

LĂSAȚI UN MESAJ