Dragomir: Numele ofițerului ce a redactat protocolul, pe lista dată Comisiei SRI

178

Daniel Dragomir transmite, sâmbătă, că SRI a șters datele care permit identificarea ofițerului care a redactat protocolul SRI-PG, fostul ofițer SRI precizând că este vorba de „tovarășul Dumitrescu, om de nădejde al lui Dumbravă”, al cărui nume e pe lista de 65 de persoane dată Comisiei SRI.

„Autorii protocoalelor sunt deja pe lista de 65 de la Parlament din septembrie. În intervenția live de ieri am propus depunerea unei plângeri penale naționale împotriva semnatarilor protocolului torționar. Am mai spus că trebuie identificați cei care au scris realmente acest document – inițiatorii. Transparența SRI a fost pe jumătate curajoasă. A șters datele de RL. RL adică “registru listare” este un semn al documentelor SRI pentru a identifica ușor ofițerul care l-a redactat. Pe site SRI protocolul nu are RL”, scrie Daniel Dragomir, pe Facebook.

Fostul ofițer SRI spune însă că pe site-ul Parchetului General protocolul are aceste date, care permit identificarea celui care a redactat protocolul încheiat în 2009 între Parchetul General și SRI.

„Este vorba de tovarășul Dumitrescu, om de nădejde al lui Dumbravă, ofițer la Direcția Juridică, la data redactării documentului având funcția de șef de sector. Dumitrescu a redactat acest protocol la ordinul direct al lui Dumbravă și Coldea. Dumitrescu este și unul din mesagerii lui Dumbravă către judecători. SRI l-a ascuns de ochii publicului. S-a ales praful de reforma și transparență clamată de purtătorul de vorbe Marincea. Iată însă dezvăluirea. Încă din luna septembrie am dat Comisiei SRI o lista de 65 de persoane. Lista include ofițeri SRI implicați în acte ilegale. Dumitrescu este pe această listă. L-a audiat Comisia? I-a audiat și pe ceilalți?”, mai arată Dragomir.

Fostul ofițer SRI a mai anunțat că va redacta în scurt timp plângerea la adresa inițiatorilor protocolului.

„Toți, absolut toți ofițerii SRI care și-au vândut țara și jurământul și au încălcat legea și Constituția trebuie dați de urgență afară (fără drept de pensie), deferiți justiției militare. Aceasta este reforma și transparența, tovarășe Marincea. Nu am așteptări: așa cum de trei luni Comisia parlamentară a cerut demiterea lui Dumbravă și acesta rânjește și ne sfidează cu salariul sau de mii de euro plătiți din banii noștri. Că tot vorbim de transparență și de reforma. Parlamentul și Comisia parlamentară trebuie să se trezească”, concluzionează Dragomir.

LĂSAȚI UN MESAJ