În urma articolului intitulat ”Gazeta de Cluj cere instituțiilor statului să ia măsuri împotriva mafiei din spatele traficului de ciuperci”, Asociația Pan-Airflora a trimis un drept la replică pe care îl publicăm integral. Menționăm că nu Gazeta de Cluj a realizat documentarul respectiv, ci echipa de jurnaliști de la NCN Cluj.

”In urma documentarului realizat de postul tv. NCN Cluj in colaborare cu CORRIERE DELLA SERA.IT., intitulat ‘’Proxenetii ciupercilor’’ publicat in Gazeta de Cluj din data de 17.09.2018,

Asociatia Pan-Airflora va solicita DREPTUL LA REPLICA si va roaga sa publicati acest material  care urmareste corecta informare a cititorilor dvs.  care sunt indusi in eroare prin asocierea activitatii de Recoltare ,desfasurata de catre persoanele identificate in documentarul prezentat , care recolteaza ciuperci direct din padure , cu activitatea de ACHIZITII  a firmelor afiliate care doar  achizitioneaza ciuperci numai in punctele de achizitii autorizate de catre Primarii si cuprinse in Autorizatiile eliberate decatre Agentia Judeteana pt Protectia Mediului.

Deoarece :

1.        Documentarul realizat afecteaza grav imaginea firmelor afiliate Asociatiei  ‘’Pan-Airflora ‘’ care au ca si obiect de activitate de peste 20 de ani , ACHIZITIA ,PROCESAREA SI COMERCIALIZAREA ciupercilor si fructelor de padure, desfasurand activitatea susmentionata in baza legislatiei romane  Ord. Ministerul Apelor , Padurilor si Protectiei Mediului nr.410/2008,

2.        Asociatia Pan-AirFlora nu a fost consultata de nimeni inaintea realizarii acestui documentar ,

3.        Activitatea desfasurata de firmele afiliate, respectiv cea  de achizitii ciuperci si fructe de padure , NU poate fi asociata cu activitatea de recoltare a ciupercilor care apartine persoanelor fizice , acestea avand la randul lor obligatii clare de autorizare, stipulate in acelasi OMAPM nr.410/2008,

Dorim sa precizam ca ne delimitam total de acele persoane /firme care beneficiaza de ciupercile recoltate de copiii si familiile lor , si care nu cuantifica cantitatile recoltate in borderouri de achizitii , respectiv in avize de transport.

Precizam ca :

–          firmele din cadrul Asociatiei ,desfasoara numai  activitatea de achizitii  in baza contractelor incheiate cu Primarii, Ocoale Silvice, Composesorate,conform art. 4 din OMAPM nr.410/2008 , aceasta activitate fiind prestata de catre angajatii firmelor numai in punctele de achizitii comunicate organelor competente.

–           toate cantitatile achizitionate sunt fiscalizate , inregistrate in borderouri de achizitii, avize de insotire a marfii , formulare aprobate de ANAF.

–          toate cantitatile  sunt transportate catre centrele de prelucrare ale firmelor respectand regulile sanitar-veterinare

–          firmele din cadrul Asociatiei , NU folosesc  munca minorilor pentru achizitia , transportul, prelucrarea de ciuperci , respectand legislatia romana .

Pentru cele susmentionate , solicitam cititorilor GAZETEI DE CLUJ  ca firmele din Asociatia Pan-Airflora sa nu fie asociate cu acei operatori , persoane fizice sau/si juridice, care nu respecta legilatia din acest domeniu de activitate , precum si normele privind securitatea si protectia copiilor.

Asociatia Pan-AirFlora care este infiintata din anul 1996 a urmarit permanent imbunatatirea legislatiei din acest domeniu si in acest sens a avut numeroase initiative legislative, inaintate factorilor responsabili, Ministerul Mediului, Agentia Nationala pentru Protectia Mediului , Consiliul Concurentei, ANAF,  si  cere  intotdeauna ca membrii sai  sa dea dovada de corectitudine si sa aiba o conduita conform normelor legale.

Cu speranta ca veti da curs solicitarii noastre, publicand acest drept la replica, ramanem la dispozitia dvs. pentru orice clarificari.

 

Presedinte

Viorel Nerghes”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.