Durex, prins de OPC Cluj cu prezervative cu găuri

936

Mai multe loturi cu prezervative sparte și expirate au fost puse pe piață în Cluj-Napoca, de două firme distribuitoare. Totul a ieșit la iveală când un cumpărător s-a prezentat la OPC cu un prezervativ spart, aata cei de la Ziar de Cluj.

Comisarii din cadrul Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Cluj au verificat doi distribuitori de prezervative Durex după ce un client a reclamat faptul că prezervativul pe care l-a folosit s-a spart. Este vorba despre un prezervativ extra safe marca Durex. Au fost făcute verificări, iar ceea ce a reclamat consumatorul s-a confirmat.

„În urma unei reclamații pe care am înregistrat-o la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Cluj, reclamația avea ca obiect un prezervativ care prezenta orificii, deci era spart, prin urmare echipa desemnată de către comisarul șef să cerceteze reclamația a mers la întreprinzător și mergând pe lanțul de distribuție din Cluj, respectiv firma de distribuție și cel care a pus pe piață acest produs. Practic, au fost verificați până la ora actuală trei operatori economici. Spre surprinderea și nefericirea unora, am costatat că ceea ce a reclamat consumatorul se adeverește, respectiv produsul reclamat cu lotul respectiv, în urma verificării lotului respectiv cu apă, s-a constatat că produsele sunt neconforme și prezintă orificii”, a declarat Lucian Rus, comisar superior în cadrul Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Cluj.

În prezența jurnaliștilor, Lucian Rus a făcut o testare a unui prezervativ din lotul cu probleme. După ce l-a umplut cu apă, prezervativul s-a transformat într-o adevărată stropitoare. Apa țâșnea din mai multe găuri.

Lotul verificat de comisarii CJPC Cluj care a prezentat găuri are numărul 0010815033, cu termen de valabilitate 2020/09. De asemenea, prin extinderea cercetărilor s-a identificat  pe lanțul de distribuție același produs care pe ambalajul din carton avea înscris lot 20108512 cu termen de valabilitate 2020/07, iar pe ambalajul prezervativului existent în cutie era lotul 0010815033, cu termn de valabilitate 2020/06, care prezenta aceleași neconformități.

De asemenea, pe alt ambalaj din carton era înscris lotul 20108492 cu termen de valabilitate 2020/04, iar pe ambalajul prezervativului este inscripționat lot 2015-04 și termen de valabilitate 2020/01.

Până mâine, cele două firme distribuitoare au termen să adune de pe piață tot ce au distribuit cu numărul lotului respectiv.

S-au aplicat trei sancțiuni contravenționale în valoare de 30.000 lei, dispunându-se măsura opririi definitive și distrugerii produselor neconforme.

Sursa Ziar de Cluj

1 COMENTARIU

  1. Uau – campanie pro-natalitate deghizată sub masca celor care vor să o prevină! Eu văd umor divin în asta. Imaginați-vă soțul anunțat de soție că este gravidă, la care el revoltat spune, „dar i-am semnalat la OPC”! De fapt o bucurie, nu un dezastru.

LĂSAȚI UN MESAJ