Deputatul liberal Elena Uioreanu a făcut primii pași pentru a-și menține promiosiunile electorale și a face un centru medical mobil. Ea a participat chiar la ședințe de consiliu local pentru a putea să motiveze consiliile locale să înființeze o asociație în acest scop.

„În vederea implementării proiectului privind înfiinţarea unei reţele medicale mobile pentru comunităţile rurale şi cele izolate, lansat de deputatul Elena Uioreanu în campania electorală din 2012, parlamentarul liberal a început demersurile pentru înfiinţarea unei asociaţii a comunelor din Colegiul 9 Cluj, care să gestioneze funcţionarea noii structuri de sănătate publică. În acest sens, Elena Uioreanu a participat vineri, 10 mai, la şedinţa Consiliului local al comunei Ciurila şi a prezentat în faţa aleşilor locali proiectul care vizează înfiinţarea Asociaţiei “Reţeaua Medicală Mobilă”, iniţiativă discutată anterior cu toţi primarii comunelor vizate pentru a fi incluse în programul-pilot: Iara, Moldoveneşti, Petreştii de Jos, Tureni. Consilierii locali din Ciurila, primarul comunei, Teodor Cristinel Popa, precum şi medicul de familie din localitate şi-au arătat disponibilitatea pentru implementarea proiectului şi i-au promis deputatului Elena Uioreanu sprijinul lor ferm în vederea transpunerii acestei idei în realitate.

Ajutată în demersul său de către doctorul Vasile Grumaz, deputatul Elena Uioreanu a purtat discuţii referitoare la acest proiect cu reprezentanţi ai DSP Cluj, pentru a identifica soluţiile tehnice care să permită funcţionarea unei reţele medicale mobile. De asemenea acest proiect urmează să fie prezentat în plenul Consiliului Judeţean Cluj pentru a iniţia un parteneriat cu acesta.
Elena Uioreanu consideră că implementarea unui astfel de proiect nu va face altceva decât să asigure dezvoltarea rurală durabilă și să reducă numărul bolnavilor care ajung ”clienţi” ai spitalelor şi sunt consumatori de resurse financiare şi umane importante, aplicând programe profilactice şi tratarea din timp a cazurilor medicale care pot fi rezolvate fără să se ajungă la internări, precum și să reducă numărul solicitărilor la serviciile de urgență. Actualmente cea mai mare problemă pentru populația rurală este accesibilitatea serviciilor medicale de specialitate din cauza distanței și costurilor de deplasare.
Deputatul USL este de părere că proiectul său are multiple beneficii: va permite accesul oamenilor din zonele izolate la servicii medicale fără a fi nevoiți să se deplaseze zeci de kilometri și să facă niște cheltuieli substanțiale pentru a se căuta de sănătate, va reduce numărul cazurilor de internări pentru afecțiuni ce pot fi tratate în afara spitalelor, va contribui efectiv la eliminarea cheltuielilor bugetare pentru susținerea spitalizării unor cazuri ce nu presupun asistență permanentă de specialitate.

Reprezentanta Colegiului 9 Cluj în Camera Deputaților susține că acest proiect al său poate fi unul pilot, care poate fi extins la nivelul întregii țări, întrucât poate să fie un adevărat succes al sistemului sanitar în România. Elena Uioreanu precizează că rețelele mobile de sănătate vor permite derularea unor activități de prevenție medicală, dar și de rezolvare a cazurilor mai puțin grave, care acum ajung în spitale și sufocă sistemul” arată Elena-Ramona Uioreanu, deputat de Cluj.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.