Eliberare neașteptată a unei judecătoare

352

Fosta judecătoare Veronica Cîrstoiu, încarcerată la Penitenciarul Târgșor unde ispășea pedeapsa de şapte ani de închisoare pentru că ar fi luat mită de la Dinel Staicu, a fost eliberată condiționat după un an. Decizia a fost luată de Tribunalul Prahova.

„Desfiinţează sentinţa atacată şi soluţionând cauza (…) admite propunerea de liberare condiţionată, formulată de Comisia de individualizare a pedepselor privative de libertate, privind persoana condamnată Cîrstoiu Veronica. Dispune punerea în libertate condiţionată a condamnatei (…) dacă nu este arestată sau reţinută în altă cauză”, se precizează în sentință.

Decizia, definitivă, a fost pronunțată în data de 17 octombrie.

Fosta judecătoare a fost condamnată definitiv, de instanța supremă, în vara anului 2016, la şapte ani de închisoare, după ce a fost acuzată că a primit aproximativ 630.000 euro mită de la Dinel Staicu. Banii i-ar fi primit pentru a-i anula omului de afaceri o pedeapsă.

Procurorii DNA au susținut, în rechizitoriul trimis instanţei, că, în cursul lunii februarie 2012, judecătoarea Veronica Cîrstoiu ar fi primit, prin intermediul unui avocat, aproximativ 630.000 de euro de la Dinel Staicu, pentru a pronunţa, împreună cu ceilalţi doi membri ai completului de judecată de la Curtea de Apel Bucureşti, o soluţie de admitere a contestaţiei în anulare formulate de Dinel Staicu, în dosarul în care acesta fusese condamnat la şapte ani de închisoare pentru fraudarea Băncii Internaţionale a Religiilor.

Potrivit anchetatorilor, pentru a ascunde modul în care a primit cei aproximativ 630.000 de euro, judecătoarea Cîrstoiu „a determinat-o pe sora sa să schimbe o parte din banii primiţi sub formă de mită (prin cumpărare pe numele surorii sale, la data de 12 septembrie 2012, a unui apartament în Bucureşti, la preţul de 636.642,8 lei).

1 COMENTARIU

  1. Minunat, asta-i justiția din romanica! Corupții patriei scapă pe rupte, judecători de doi lei fac și desfac legea,blândă cu mafioții lor,dura cu cetățeanul. Vezi ce face Tudorel asta,mare prof.univ.,mare fost CCRist,zburda tâlharii,hoții, corupții prin tara,de milă… câtă ipocrizie…in spitale și școli dezastrul este imens, interesează pe cineva?! Nu, interesează protejarea imbecila a puscariasilor. Bravos, clasă politică,bravo dracpesedealde!

LĂSAȚI UN MESAJ