Emil Boc critică aspru pachetul de măsuri fiscale propus de Ministerul Finanțelor. Cum va fi afectat Cluj-Napoca dacă măsura intră în vigoare

99

Revoluția fiscală promisă de premierul Mihai Tudose, prin scăderea impozitului pe venit  de la 16% la 10%, stârnește nemulțumirea primarilor de municipii. Aceștia spun că măsură va duce la scăderea cu până la 30% a bugetelor de investiții, ceea ce ar fi catastrofal pentru respectivele orașe. În cazul în care Guvernul nu renunță la această măsură, primarii cer măsuri compensatorii cum ar fi creșterea cotei din impozitul pe venitul global care vine la primarii de la 41,75% la aproximativ 70%.  Mihai Tudose promite măsuri compensatorii, însă premierul nu a putut spune de unde vin banii.

Primarul Emil Boc a criticat dur măsura fiscală propusă de Mihai Tudose.

”Nu comentez oportunitatea sau inoportunitatea măsurii de reducere a cotei unice. În principiu, aceasta este o măsură bună, de reducere a poverii fiscale, nu acest lucru îl comentez și îl contest. Doar cerem, toți primarii din România, și în special primarii din municipii, ca în urma acestei modificări fiscale să nu pierdem aproximativ o treime din veniturile pentru investiții ale orașelor noastre. În Cluj avem un buget general de investiții de circa 90 milioane de euro, ar însemna o pierdere de circa 30 milioane de euro. De unde rezultă această diferență? Astăzi cota unică este de 16%. Din acest impozit pe venit, 41,7% din cât se adună din municipiu revine orașului nostru. Cota defalcată din impozitul pe venit care revine orașului nostru. Dacă cota scade de la 16% la 10%, evident că sunt mai puțini bani și 41,7% este din mai puțini bani. Asta înseamnă o pierdere de aproximativ 30% din veniturile noastre. Ceea ce am cerut toți primarii, am cerut soluții compensatorii, în primul rând majorarea acestei cote la 70% cât să compenseze deficitul de venituri pe care l-am avea”, a declarat Emil Boc pentru Hotnews.

1 COMENTARIU

  1. Domnule BOC de tâierea pct.de pensie,a salariilor, mârirea virstei de pensionare, inchiderea spitalelor ,modificarea codului muncii pe vremea guvernâri dv.ce pârere aveti pentru câ noi nu uitâm chiar dacâ multi ar dori acest lucru ,nu suntem o natie amnezicâ iertâm dar nu UITÂM ,sâ arunce cu piatra cei fârâ fârâ prihanâ restul ar fi cazul sâ si facâ mea culpa .

LĂSAȚI UN MESAJ