Eurodeputatul misogin, penalizat de Parlamentul European

72

Un europarlamentar polonez a stârnit furie în Parlamentul European. Acesta a declarat, de la tribuna Parlamentului, că „femeile ar trebui să câștige mai puțin pentru că sunt mai slabe, mai mici, mai puțin inteligente”. Ca urmare a declarațiilor ofensatoare făcute la adresa femeilor, Eurodeputatul polonez de extremă dreapta Janusz Korwin-Mikke (neafiliat vreunui grup europarlamentar) va fi privat de 9.210 de euro reprezentând suma indemnizației de prezență pentru o perioadă de 30 de zile și va fi suspendat de la activitățile Parlamentului European timp de 10 zile, potrivit unui comunicat de presă al legislativului european.

Janusz Korwin-Mikke

De asemenea, eurodeputatul polonez nu va putea reprezenta Parlamentul European timp de un an.

„Prin insultarea tuturor femeilor”, domnul Korwin-Mikke „a călcat în picioare valorile noastre fundamentale”, a subliniat Tajani, în plenul Parlamentului European reunit în sesiune plenară la Strasbourg.

„Duritatea sancțiunilor este proporțională cu gravitatea afirmațiilor care au fost proferate. Prin atacarea egalității de gen în cursul unei dezbateri referitoare la femei, în sesiune plenară, dezbatere care a fost prezidată de o femeie, toate femeile au fost ofensate”, a adăugat președintele PE.

Eurodeputatul în vârstă de 74 de ani, care nu este la primele derapaje sexiste sau rasiste, a făcut la 1 martie declarații jignitoare față de femei, pe care le-a calificat drept inferioare bărbaților. „Desigur, femeile trebuie să câștige mai puțin decât bărbații, întrucât ele sunt mai slabe, sunt mai mici și sunt mai puțin inteligente”, afirmase Janusz Korwin-Mikke într-o minisesiune plenară a PE desfășurată la 1 și 2 martie la Bruxelles, potrivit digi24.ro.

Declarațiile europarlamentarului polonez au provocat un val de indignare, în special în țara sa de origine, unde 700.000 de persoane au semnat o petiție în care au cerut sancționarea lui Korwin-Mikke.

În iulie anul trecut, acesta a fost deja sancționat de Parlamentul European după ce declarase că sosirea masivă a migranților în Europa este comparabilă cu o „deversare de excremente”. El a fost privat pentru 10 zile de indemnizația de prezență în PE și suspendat din orice activitate europarlamentară timp de cinci zile.

 

LĂSAȚI UN MESAJ