Evazionistul clujean bătut cu bâtele de doi clienți condamnat la plata unor despăgubiri de peste 10 milioane de lei

984

Magistrații de la Tribunalul Cluj dat sentința în dosarul de fond unde este judecat evazionistul clujean DUMITRAS COSMIN SEBASTIAN. Potrivit sentinței el va trebui să plătească în favoarea statului peste 10 milioane de lei.

”Condamnă inculpatul DUMITRAS COSMIN SEBASTIAN pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, la pedeapsa de: – 2 (doi) ani închisoare şi interzicerea drepturilor prev. de art.64 lit.a teza a-II-a,b şi c C.p. din 1968 pe o perioadă de 2 ani după terminarea executării pedepsei principale. Obligă inculpatul la plata despăgubirilor civile în sumă de 10.552.195,79 lei, plus accesoriile aferente calculate începând cu data scadenţei şi până la achitarea integrală a debitului, către partea civilă Statul Român prin Anaf – reprezentată de DGRFP Cluj -Napoca – AJFP Cluj, respingând restul pretenţiilor civile formulate în cauză. Dispune menţinerea sechestrului asigurator instituit prin ordonanţa 58/P/2011 a Parch. de pe lângă ICCJ – DNA – Serv. Teritorial Cluj, emisă la data 02.06.2015 asupra următoarelor imobile, proprietatea inculpatului: (…), până la concurenţa sumei de 10.552.195,79 lei (f.373-375 vol.II dup). În baza art.274 C.p.p., obligă inculpatul la plata cheltuielilor judiciare în favoarea statului în sumă de 3.500 lei. Cu apel în 10 zile de la comunicare.”, arată sentința emisă de judecători.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj l-au trimis în judecată, în stare de libertate, pe DUMITRAȘ COSMIN SEBASTIAN, administrator al unei societăți comerciale, la data faptei, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, în formă continuată, 38 acte materiale.
”În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În perioada ianuarie 2008 – februarie 2011, inculpatul Dumitraș Cosmin Sebastian, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, în mod repetat, a omis în tot sau în parte, să evidențieze, în actele contabile și în alte documente legale, operațiunile comerciale efectuate (vânzări de autoturisme second hand, achiziționate din țări membre ale Uniunii Europene) și veniturile realizate, producând astfel bugetului de stat un prejudiciu total de 10.552.195,79 lei (echivalent a 2.552.594,21 euro).
Concret, inculpatul nu a evidențiat, colectat, declarat și plătit TVA aferentă operațiunilor comerciale și veniturilor realizate în realitate de către firma pe care o administra.

În cauză, s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra a două bunuri imobile ce aparțin inculpatului Dumitraș Cosmin Sebastian.

Anul trecut, Dumitraș ar fi împrumutat câteva sute de euro de la doi clujeni, Edi și Cucuruzan. Însă pentru că acesta nu a restituit banii la timp, cei doi au pus un plan la cale prin care să îi aplice o corecție evazionistului.

Astfel că s-au înarmat cu o bâtă de baseball și au intrat forțat în locuința lui Cosmin Dumitraș din Cartierul Zorilor, zona Eugen Ionescu. Acolo, cei doi l-au bătut reușind să îi rupă picioarele. Acțiunea a continuat mai apoi într-o altă locație.

Edi și Cucuruzan l-au transportat într-o mașină pe Dumitraș la un apartament de pe strada Coastei din Cluj-Napoca, unde l-au sechestrat peste noapte, lăsând-ul să zacă în sânge și cu membrele inferioare rupte. În dimineața următoare, dat fiind faptul că tatăl victimei nu a reușit să aducă 1500 euro agresorilor, Dumitraș a fost din nou bătut de aceștia având mai multe oase rupte.

După ce iubita unuia dintre bătăuși l-a scos din ghearele agresorilor, Dumitraș a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe, unde a primit tratament și a fost internat la secția de Terapie Intensivă. Chiar dacă Sebastian Cosmin Dumitraș le declarase inițial medicilor că a căzut pe scări, starea în care se afla i-a alarmat pe cei de la UPU care au sesizat autoritățile.

La sfârșitul lunii octombrie, după ce a ieșit din spital, Cosmin Dumitraș a depus o plângere la Parchet împotriva celor doi agresori.

LĂSAȚI UN MESAJ