Evenimentul „Interacţiunea între majoritatea politică şi opoziţie într-o democraţie” la Cotroceni

34

Administraţia Prezidenţială a României organizează la Bucureşti,  joi și vineri, împreună cu Comisia Europeană pentru Democraţie prin Drept (Comisia de la Veneţia), conferinţa internaţională cu tema „Interacţiunea între majoritatea politică şi opoziţie într-o democraţie”.

„Este o conferință care își dorește să sublinieze importanța cooperării între majoritatea politică și opoziție într-o societate echilibrată, pluralistă, cu respectarea normelor statului de drept și regulile unei democrații. Conferința este concepută ca un suport teoretic pentru un raport, pentru că la finalul acestei conferințe, Comisia de la Veneția va întocmi un raport, la solicitarea Secretarului General al Consiliului Europei, un raport care ar trebui să traseze câteva direcții principale în legătură cu modul în care majoritatea politică ar trebui să se comporte și să interacționeze cu opoziția”, a declarat Mădălina Dobrovolschi, purtătorul de cuvânt al președintelui Iohannis.

Pregătirile pentru eveniment au început încă de la jumătatea anului trecut, când președintele a acceptat propunerea din partea Comisiei de la Veneția de a găzdui la București conferința.

La eveniment vor participa 100 de persoane și sunt invitați raportori și membri ai Comisiei de la Veneția și ai secretariatului Comisiei, reprezentanți ai statelor membre ale Consiliului Europei, în special reprezentanți ai Parlamentelor naționale europene, reprezentanți ai mediului academic și alți experți în domeniu, oficiali români, reprezentanți ai partidelor politice parlamentare, aflate la guvernare, dar și în opoziție, reprezentanți ai societății civile, corp diplomatic străin acreditat la București, reprezentanți ai Curții Constituționale, Avocatul Poporului, mass-media.

Președinte Klaus Iohannis va deschide lucrările conferinței joi, la ora 15:30, printr-un discurs. Vor fi mai fi, de asemenea, discursuri susținute de Secretarul General Adjunct al Consiliului Europei, Președintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei și Președintele Comisiei de la Veneția potrivit Stiripesurse.

LĂSAȚI UN MESAJ