Evoluția pieței imobiliare în Cluj. Încotro se îndreaptă aceasta?

387

Clujul este un orașul în care prețurile chiriilor cresc de la an și în aceeași măsură cresc și cererile. La nivel de țară, piața imobiliară poate și încadrată într-un trend ascendent, în care orașul anterior menționat este lider în cele mai scumpe chirii din acest an. A reușit să avanseze cu 10 procente față de anul anterior, ceea ce este considerabil de mult. Se pare că la ora actuală prețul unui metru2 este mai mare de 1.000 euro, indiferent de cartierul ales. Nu mai vorbim despre faptul că apartamentele noi din cadrul ansamblurilor rezidențiale de lux au prețuri și peste 2.000 -2.500 euro/m2 – de exemplu în Platina.

În ceea ce privește cele mai accesibile imobiliare Cluj Napoca, renumit pentru ofertele irezistibile pe care le prezintă este portalul online compariimobiliare.ro. în cadrul acestuia sunt disponibile statistici pe care experții Compari Imobiliare le actualizează în permanență, ceea ce înseamnă că media prețurilor ce se poate vizualiza aici este cea valabilă.

Tot referitor la acest aspect,acești experți ne dezvăluie că prețurile aferente apartamentelor sunt în creștere și că sunt șanse destul de mari ca acestea să fie cu mult mai mari în viitorul apropiat, având în vedere că se urmărește ca până la finele acestui an să se livreze un număr care depășește 4.200 locuințe în oraș. Marea majoritate a acestora este dedicată segmentului de market de mijloc si apartamentele sunt cumpărate chiar de când se află în stadiul de proiect.

Pe lângă toate proiectele aflate în plină desfășurare, există și cele care sunt blocate, din cauza situației alarmante din trafic. Pentru acestea ar fi necesare studii suplimentare în ceea ce privește traficul, dar nu pot fi aprobate.

De ce cresc atât de mult prețurile în Cluj-Napoca?

Este o întrebare bună pentru care probabil mulți doresc răspuns. Ei bine, se pare că orașul cunoaște o dezvoltare economică rapidă, iar asta duce la creșteri de preț culminante – nivelul de trai este considerabil îmbunătățit la ora actuală.

Alte motive pentru care acestea sunt în continuă ascendență îl reprezintă faptul că vorbim despre unul dintre centrele IT cele mai importante din țară, care atrage mereu forțe de muncă noi. Cei care urmează studii de specialitate în domeniu în acest oraș aleg să găsească un loc de muncă tot în Cluj.

Având în vedere aceste aspecte, cresc permanent prețurile de închirieri, iar acestea vor depăși cu mult valorile totale înregistrate în anul anterior – 287 milioane euro. Marea majoritate a imobiliarelor vândute sau date spre închiriere a constat în cele cu suprafețe de 33 – 55 m2. Greu de grezut, însă un procent de 77% din aceste tranzacții a fost achitat cu bani cash.

Dintre cartierele cu tranzacțiile cele mai multe de apartamente – care oferă și condiții excelente de trai – remarcat s-a făcut cartierul Mănăștur. Vorbim despre cifra de 48,7 milioane euro.

Ofertele de imobiliare Cluj Napoca sunt nenumărate. De aceea persoanele interesate de un apartament trebuie să se documenteze înainte de a demara orice căutare. Portalul compariimobiliare.ro pune la dispoziția celor interesați peste 11.700 apartamente de vânzare, la cele mai accesibile prețuri.

 

LĂSAȚI UN MESAJ