EXCLUSIV OFICIAL Conducere noua pe toata linia la Tribunalul Cluj. Presedintele instantei este Sorina Selesiu

212

Conducere noua pe toate linile la Tribunalul Cluj. Presedintele instantei este fosta presedinte a sectiei civile, presedintii celorlalte sectii si-au inceput mandatele in 2013, iar la inceputul anului viitor se va alege un nou conducator al sectiei civile. Magistratul Sorina Selesiu va conduce din luna decembrie Tribunalul Cluj in urma unui concurs organizat de Consiliul Superior al Magistraturii(CSM). Judecatorul Alexandrina Radulescu, vicepresedintele Tribunalului, si-a mai incercat o data „norocul” dupa ce a fost anterior infranta in competitia pentru sefia aceleiasi instante de catre Sorina Siserman, transferata inainte de sfarsitul mandatului la Curtea de Apel Cluj.

Sectia Penala din cadrul Tribunalului Cluj este condusa incepand cu 20.06.2013 pentru trei ani de Alina Camelia Topan . Sectia mixta de contencios administrativ si fiscal, de conflicte de munca si asigurari sociale este incepand pe 18.07.2013 sub sefia judecatorului Maria Francesca Bujor pentru urmatorii trei ani. Oficialii Consiliului Superior al Magistraturii(CSM) vor organzia un nou concurs pentru presedintele sectiei civile, care cel mai probabil va avea loc in 2014. Sorina Selesiu a detinut timp de sase luni un mandat de interimat la sefia Judecatoriei Cluj-Napoca incepand cu 29.06.2013, iar in acea perioada sectia civila a Tribunalului Cluj a fost condusa aleator judecatorii din cadrul sectiei. Surse din cadrul Tribunalului Cluj ne-au declarat ca sectia ar putea fi preluata interimar de catre vicepresedintele instantei, Luca Emesse

Sorina Selesiu a fost delegata din 20.06.2013 timp de sase luni in functia de presedinte al Tribunalului Cluj-Napoca.

„Domnul judecător Valentin Mitea, președintele Curții de Apel Cluj, solicită membrilor Colegiului de conducere avizarea propuneri de delegare a doamnei judecător Sorina Seleșiu în funcție de președinte al Tribunalului Cluj, arătând că, prin această propunere, dorește să consolideze echipa de conducere a Tribunalului Cluj, apreciind că este o instanță cu un volum foarte mare de activitate, situație care se regăsește și la unele din judecătoriile din circumscripția teritorială, vizată fiind în special Judecătoria Cluj-Napoca. De asemenea, arată că experiența acumulată de doamna judecător Seleșiu Ana Sorina la Judecătoria Cluj-Napoca, isntanță la care a fost delegată în funcție de președinte, în cursul anului 2012, îl îndreptățește să aprecieze că doamna judecător este serioasă și implicată, apreciind că există un bun dialog între dânsa și cei doi vicepreședinți ai instanței”, se arata in sedinta Consiliului de Conducere a Tribunalului Cluj din 20 mai 2013.

 

„Noua presedinte a tribunalului este doamna judecator Sorina Selesiu. S-a finalizat concursul. Nu sunt sigur daca CSM a dat o hotarare de numire, dar este declarata admisa. E clar ca va fi presedinta tribunalului”, a declarat in exclusivitate pentru Gazeta de Cluj magistratul Petru Urs, purtatorul de cuvant al Tribunalului Cluj.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ