Claudian Ivan activează la Gruparea Mobila de Jandarmi din Cluj. În urmă cu doi ani, acesta a participat la un stagiu in Bucuresti unde și-a îmbunătățit cunoștințele și abilitățile pe partea de sporturi de contact. În prezent, acesta derulează un proiect pentru persoanele cu dizabilități prin care încearcă să îi ajute pe aceștia să își depășească frica și totodată să își întărească sentimentul de siguranță. 

„In 2015 pe vremea asta, am fost la STAGIUL PRIETENIE la Bucuresti tinut de HANSHI Doru Galan unde participau antrenori si maestrii renumiti din toate sporturile si se prezintau toate noutatile in domeniu sportului de contact, noi metode de antrenament, cele mai eficiente tehnici din sportul de contact din toate ramurile si s-au facut doua zile de antrenament intens. Aici l-am cunoscut pe Hanshi Belean Adrian, din Tg Mures, care a facut o demonstratie cu sportivii NEVAZATORI, iar reactiile au fost de uimire, frustrare, neincrdere si alte cate ne-au mai trecut prin cap.

claudian ivan
Claudian Ivan(dreapta)

Dupa demonstratie ne-a rugat sa ne legam la ochi si sa facem cateva miscari simple, sa incercam sa alergam, sa ne dam peste cap sau sa ne coordonam in miscari cu partenerul iar raspunsul nu a intarziat sa apara. Mai excact, nu ne-am descurcat si nici macar nu am putut face miscarile simple.

Atunci am simtit ca vreau sa ajut si eu si sa ma implic in proiect, proiectul denumit ”IRIS”. Din discutiile avute cu domnul Belean am aflat ca este din Tg Mures si ca ma va sustine cu tot ce este nevoie pentru a demara proiectul, chiar mi-a spus ca, fiul lui, Bogdan urma sa vina in Cluj la facultate si se va implica si el in activitate, ceea ce m-a bucurat ca nu voi fi singur si puteam incepe de undeva.
In Cluj am fost la Liceul Special Pentru Deficienti de Vedere unde am vorbit cu conducerea respectiv cu domna director, Roxana Cziker, care a fost incantata de initiativa si de proiect si mi-a pus la dispozitie elevii scolii care sunt dornici sa practice KARATE APLICATIV.
Am facut un PROIECT DE COLABORARE INTRE LICEU SI GRUPAREA DE JANDARMI MOBILA CLUJ NAPOCA deoarece folosesc sala din incinta unitatii iar comand unitatii mi-a acordat tot sprijinul si sustinerea prin punerea la dispozitie a salii de sport” povestește jandarmul Ivan.

Performanțele au apărut imediat

„In toamna am fost la Campionatul National de Karate desfasurat la Timisoara in cadrul caruia a fost inclusa si disciplina de KARATE APLICATIV cu KATA si KUMITE. Am participat cu 3 sportivi la sectiunea NEVAZATORI unde am si castigat 3 medalii.
 A urmat in 2016 o cupa INTERNATIONALA la Tg Mures cu participanti din Ungaria, Belgia, Kanada si cluburi din romania respectiv Cluj, Tg Mures, Reghin si Timisoara, unde am participat cu doi sportivi din Cluj si am abtinut doua medalii la KATA SI KUMITE. Anul acesta am fost la Cupa Ungariei, cu participari internationale, ca reprezentanti al delegatiei din Romania impreuna cu Bogdan Ilies si sase sportivi din Tg Mures(cu cei din Cluj nu am dispus de bani ca sa fac deplasarea) unde am castigat 5 medalii de diferite culori.
La inceput mi-a fost destul de greu deoarece nu am mai lucrat cu persoane de genul si nu stiam daca o sa ma descurc, daca o sa pot comunica cu ei si astfel am inclus in proiect si colegi de serviciu pentru a fi cat mai multi si a ne putea descurca. Munca cu ei nu este dificila dupa ce te obisnuiesti, chiar este o placere si satisfactia este foarte mare cand vezi ca prind foarte repede si executa miscarile pe care le predau. Sunt foarte silitori, seriosi si nu se opreasc din repetat decat daca le ceri. Momentan am in jur de 12 sportivi, 6-8 constanti la antrenament si sper sa adun cat mai multi”, mai relatează acesta.
In alta ordine de idei, Claudian Ivan are si o pagina de Facebook la care poate fi gasit pentru mai multe detalii. Click aici.

Competiție la Cluj

„Ideea organizarii unei competitii in Cluj mi-a venit in Ungaria cand am vazut cata lume este implicata acolo si doreste sa ajute persoanele cu dizabilitati, sa le integreze in societate si sa fie alaturi de ele. Prin competitie cred ca putem schimba ceva si in Cluj si arata lumii ca toti suntem la fel, doar ca unii dintre noi ne-am nascut mai putin norocosi. Doresc sa implic in proiect toate asociatiile care ma pot sprijini in desfasurarea acestei competitii incepand de la Autism Transilvania, Scoala de surdo-muti,Liceul de nevazatori, Universitatatea Babes-Bolyai cu sectiile specializarile aferente, cluburi sportive din toate ramurile, persoane dornice sa ajute(daca am uitat pe cineva sa ma scuze)…iar pentru aceasta am apelat la un fost coleg, un om cu experienta si un om extraordinar pe nume Paul Florean care a mai organizat gale sportive la Gherla, Dej și în multe alte locatii. Sper sa ajung sa pot realiza proiectul, iar la final sa bucuram sportivii participanti si inimile noastre.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.