Știai că această afecțiune este mult mai întâlnită în rândul copiilor decât a adulților? Dacă ai observat că cel mic are pielea uscată și că se scarpină foarte des, este bine să-l duci la un medic holistic, ca să vezi exact ce îi cauzează acest disconfort, pentru că poate fi vorba de o eczemă.

Este eczema contagioasă? Nu, ea nu se poate transmite altor persoane. Este o afecțiune neplăcută, mai ales pentru un copil. Provoacă mâncărime, iar copiii se pot scărpina foarte mult și iși pot irita pielea. VindecaDai îți prezintă tot ce trebuie să știi despre asta.

Uite ce trebuie să știi despre eczemă

  • Este una din cele mai întâlnite afecțiuni la copii
  • De obicei bebelușii și copiii foarte mici suferă de această boală a pielii
  • Poate să țină până în adolescență sau viața adultă
  • Dacă micuțul tău se scarpină prea mult, pot rămâne cicatrici
  • Cu vârsta se mai diminuează

De ce apare eczema?

În principal, apare de la alergii. Important este să verifici cauza alergiilor respective. Poate fi de la prezența prafului, de la detergenții pe care-i folosești la spălarea hainelor celui mic. Încearcă să verifici de ce sunt provocate alergiile respective, ca tratamentul care este urmat, să dea randament. Se pot înrăutăți simptomele? Pielea uscată, stresul, infecțile, transpirația, pot declanșa agravarea simptomelor. Vezi aici eczema atopica tratament.

Remedii naturale de tratare a dermatitei atopice (eczema)

Te întrebi de ce să apelezi la remedii naturiste, când sunt atâtea medicamente disponibile, prin care copilul tău să se simtă mai bine? Pastilele nu au efect pe termen lung și pot afecta negativ sănătatea celui mic. Plus că, bebelușilor nu le poți furniza toate tipurile de medicamente fiind atât de mici, cu un sistem imunitar nu foarte bine dezvoltat. De ce soluții naturale te poți folosi?

  1. Uleiul de cocos presat la rece: pielea uscată poate declanșa eczema, iar uleiul de cocos hidratează foarte bine, împiedicând apariția mâncărimilor. De asemenea, este binecunoscut faptul că uleiul de cocos are efecte antibacteriene. Eczema poate duce la diferite infecții, iar uleiul de cocos împiedică acest lucru.
  2. Uleiul de luminita noptii presat la rece: conține acizi grași, și se crede că eczema poate apărea la bebeluși din cauza lipsei acestor acizi.
  3. Crema cu vitamina B12: s-au făcut câteva studii cum că ar fi benefică pentru acest tip de afecțiune, rezultatele fiind promițătoare.
  4. Crema de gălbenele: majoritatea mamelor au în casă această cremă, unele mame realizând-o singure. Are efect reparator și se folosește de multe ori pentru loviturile la nivelul pielii. Poate reduce inflamația și ajută pielea să se vindece mai ușor.
  5. Baia cu fulgii de ovăz: poți încerca să-i faci baie cu fulgii de ovăz pentru că o să-i mai reducă din iritațiile de la nivelul pielii. Nu sunt studii care să certifice că are efect 100%, însă merită încercat fiindcă este o variantă foarte ieftină. Poți pune ovăzul într-o șosetă, pe care s-o ții sub apa ce curge în cadă.

Încearcă remediile naturiste pentru vindecarea afecțiunilor copilului tău pentru că nu dăunează și nu prezintă efecte secundare, cum prezintă pastilele farmaceutice.

Contact:

+4 0726 718 293

contact@vindecadai.ro

Sursă foto: VindecaDai.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.