Expoziție cu castelul Banffy la Londra

114

În această perioadă, la Institutul Cultural Român din Londra are loc o expoziție de panouri documentare dedicate Castelului Bánffy de la Bonțida.

Realizată în cadrul proiectului A.R.T.E.C., inițiat și implementat de Fundația Transilvania Trust și cofinanțat de Uniunea Europeană prin programul Europa Creativă, expoziția se înscrie în eforturile ICR Londra de evidențiere, în spațiul britanic, a remarcabilelor eforturi de conservare ale patrimoniului arhitectural românesc.

Proiectul A.R.T.E.C. (Arts, Rediscovery, Traditional, Eclectic, Contemporary), lansat în luna noiembrie 2015, are ca principal scop promovarea patrimoniului construit ca parte a identității unei Europe diverse, prin metode creative de interpretare și punere în valoare. Un element important al proiectului a fost crearea Centrului de Arte și Meserii în Castelul Bánffy, Bonțida, care, prin activitățile sale, sprijină creația artistică într-un mediu istoric. Partenerii Fundației Transilvania Trust implicați în această colaborare sunt Association des Centres Culturels de Rencontre — ACCR, Paris, Franța, Muzeul Municipal Câmpulung, Câmpulung Muscel, România, Uniunea Artiștilor Gravori și Litografi Maghiari, Budapesta, Ungaria și Diputación Provincial de Teruel, Spania.

Cu o activitate de 20 de ani în domeniu — culegere de date și inventariere, documentare, conservare, restaurare, reabilitare și întreținere, precum și în domeniul cercetării științifice — Fundația Transilvania Trust, al cărei președinte este Csilla Hegedüs, contribuie, prin programe de formare profesională, la extinderea rețelei de specialiști, în același timp modelând percepția și mentalitatea societății în favoarea protecției patrimoniului construit.

LĂSAȚI UN MESAJ