Facebook, amendată pentru furnizarea de informații înșelătoare

73

 

Comisia Europeană a amendat joi Facebook cu 110 milioane de euro, pentru că a furnizat informaţii înşelătoare legate de acordul de preluare a serviciului de mesagerie WhatsApp, în 2014, informează News.ro.

Instituţia europeană a arătat că Facebook a susţinut că nu poate conecta automat conturile utilizatorilor Facebook cu WhatsApp, dar că doi ani mai târziu a lansat un serviciu care face acest lucru.

„Comisia a constatat că, contrar declaraţiilor din timpul procesului de evaluare a preluării, posibilităţile tehnice de potrivire a identităţilor utilizatorilor Facebook şi WhatsApp existau în 2014, iar angajaţii Facebook cunoşteau acest lucru”, se arată într-un comunicat al executivului UE.

Facebook afirmă într-un comunicat că erorile făcute în declaraţiile din 2014 nu au fost intenţionate şi că Comisia a confirmat că nu au influenţat rezultatul evaluării fuziunii.

„Anunţul de astăzi încheie subiectul”, potrivit Facebook.

Amenda nu va inversa decizia Comisiei de aprobare a achiziţiei WhatsApp şi nu are legătură cu o investigaţie separată legată de protejarea datelor utilizatorilor.

Comisia Europeană ar fi putut să fi amendat Facebook cu până la 1% din cifra de afaceri, respectiv 276 de milioane de dolari, în baza rezultatelor din 2016, dar a precizat că Facebook a cooperat şi a recunoscut neregulile.

Amenda CE vine după ce Facebook a fost penalizată, marţi, de autoritatea pentru protecţia datelor din Franţa, cu 150.000 de dolari, pentru că nu a prevenit accesarea datelor utilizatorilor de către furnizori de publicitate.

Săptămâna trecută, autoritatea antitrust din Italia a impus WhatsApp o amendă de 3 milioane de euro, pentru că a obligat utilizatorii să furnizeze date personale Facebook.

1 COMENTARIU

  1. Si Gazeta deCluj ar trebui amendata ,( cum a mai fost in alte situatii), dar acuma pentru articolele reporterului Sorin Grecu care-si ia subiectele partinitoare, bazate pe relatari tendintioase spuse de unii, ca sa acuze pe altii.Deci se inspira si-si castiga painea din necazurile oamenilor care merg la I.M.L. Cluj. Spusele acestotra le infloreste cu titluri bombastice si fotografii nesemnifative dand verdicte de parca ar fi el CURTEA SUPREMA DE JUSTITIE. Nu are ce cauta la I.M.L .,sa lase justitia sa-si faca datoria .Prin ceea ce face da informatii inselatoare, deformeaza adevarul si-si intemeiaza spusele doar pe „BARFE”,pe care nu chiar oricine le inghite.

LĂSAȚI UN MESAJ