Farmacist suspectat că ar fi diluat medicamentele pentru cancer a peste 1.000 de bolnavi

158

Un farmacist german este judecat pentru că ar fi diluat medicamentele a peste 1.000 de oameni bolnavi de cancer pentru a câștiga mai mulți bani. Procesul a început marți, acuzațiile iscând unul dintre cele mai mari scandaluri medicale din Germania, din ultimele decenii.

Procesul a început marți, la o instanță din orașul german Essen. Bărbatul cunoscut sub numele de „Peter S.” are 47 de ani și este acuzat că a pus în pericol viața a peste 1.000 de bolnavi de cancer diluând medicamente, în perioada 2012-2016, dar și că a încălcat legea produselor medicale din Germania. Peter S. este vizat de 27 de capete de acuzare de tentativă de vătămare corporală, precum și fraudă, potrivit Digi24.

Farmacistul ar fi folosit în prepararea tratamentelor substanțe cu puține incrediente active în 61.980 de cazuri, în perioada 2012-2016. Mai apoi, bărbatul, care a lucrat la una dintre companiile farmaceutice din orașul Bottrop,  cerea decontarea medicamentelor la casele de asigurări. Astfel, farmacistul ar provocat o pagubă de 56 de milioane de euro companiilor de asigurări.

Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul, care a fost arestat în noiembrie 2016,  va face până la 10 ani de închisoare și își va pierde licența de farmacist. Procesul ar urma să dureze aproximativ 14 zile.

LĂSAȚI UN MESAJ