Femeie din Florești bătută de un vecin, minor și apoi de tatăl acestuia

1624

Irina Filip, o floreșteancă în vârstă de 43 de ani mărturisește, miercuri 4 ianuarie, pe coridoarele I.M.L. Cluj că în ziua precedentă a fost bătută sălbatic de un vecin, poreclit Billu – dar și de băiatul acestuia, în vârstă de 13 ani. Totul, pentru că intervenise în apărarea copilului său de cinci ani, pe care băiatul vecinului îl lovise cu pietre, după ce l-a luat la țintă. Acum femeia s-a prezentat la I.M.L. pentru a-și scoate certificat medico-legal și urmează ca zilele următoare să facă plângere penală împotriva agresorului.

Irina își completează formularul necesar pentru a fi examinată de către medicii de la I.M.L. și apoi se mișcă destul de lejer, semn că locul îi este familiar. Povestește că s-a mai prezentat o dată, chiar cu ocazia recent trecutului Crăciun, după ce un nepot de-al ei – acum arestat pentru alte fapte – o bătuse. Dar de această dată – arată ea – autorul noii agresiuni comise asupra ei este un bărbat din vecini și băiatul său de 13 ani.

Arată femeia: „Aceasta e a doua bătaie încasată de la individ, în decurs de trei luni, asta pentru că au mereu treabă cu micuțul meu. După prima l-am iertat, însă acum sunt hotărâtă să merg până-n pânzele albe. Dar să vă povestesc cum s-a petrecut incidentul. Ieri seară mă aflam, la magazin, în comună, împreună cu unul din fiii mei când  mă trezesc apelată de fiul meu în vârstă de 13 ani. Disperat, acesta m-a înștiințat că fiul cel mic este luat la țintă, cu pietrele, de băiatul lui Billu. Am dat fuga urgent acasă și – ajunsă în fața locuinței – m-am trezit strânsă de gât de băiatul vecinului – și apoi luată la pumni chiar de tatăl lui. Am scăpat cu greu din mâinile lor dar imediat după aceea am sunat la numărul de urgență 112, astfel că poliția și-a făcut repede apariția”.

Irina Filip mărturisește de asemenea că de-a lungul vieții sale a avut o mulțime de necazuri, de pe urma cărora s-a ales și cu o boală de inimă, care s-a declanșat după ce l-a născut pe băiatul ei cel mic. Atunci, datorită dificultății sarcinii – intrase, practic, în moarte clinică fiind salvată, în extremis, de medici. „Acum văd că vecinul vrea să mă omoare cu zile. Însă n-am să mă las și după ce-mi scot certificatul o să depun plângere penală împotriva lui”. Apoi intră în cabinetul medico-legal, după care se întoarce cu un certificat în care legiștii i-au recomandat între cinci și șase zile de îngrijiri medicale.

 

LĂSAȚI UN MESAJ