Filmare cu drona pe autostrada A3. Cum avansează lucrările

274

O noua filmare aeriana realizata cu drona ce surpinde avansul slab al lucrărilor pe traseul autostrazii A3 Campia Turzii – Ogra – Targu Mures a fost publicata de catre Asociatia Pro Infrastructura. Din cei 55 de km ai autostrazii, pe doar circa 10 km se lucreaza, asta desi contractele pentru patru din cele cinci loturi au fost semnate in urma cu doi ani, scrie hotnews.ro. 

„Pe autostrada A3, sectorul Campia Turzii – Targu Mures, se lucreaza abia pe circa 10 km din totalul de 55 km. CNAIR si MInisterul Transporturilor nu au gasit inca solutii pentru a emite antreprenorilor Autorizatia de Construire, desi au trecut mai bine de 2 ani de la semnarea contractelor de executie (mai exact februarie 2015)!”, se arata intr-o postare pe Facebook a Asociatiei Pro Infrestructura (API).

„Motivul invocat de către autorități pentru acest blocaj este faptul că lipsește o revizuire a acordului de mediu. În contradicție însă, surse din domeniu, inclusiv din CNAIR, ne spun că ar fi posibilă emiterea autorizaâiilor de construire pe acordul de mediu existent, întrucât nu există modificări majore față de proiectul ințial. Avem chiar și un precedent în acest sens, respectiv secțiunea Gilău-Nădașel a aceleiași autostrăzi”, susține API.

Filmarea surprinde zona nodului Iernut (Lot 2 Iernut – Chețani, constructor: Astaldi), lotul 1 Ogra – Iernut construit de Geiger și Lotul 2 Ogra – Un gheni (Aeroport Târgu Mureș).

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ