Filmul „Workcall“ este filmul documentar al proiectului cu același nume, un film despre oameni, despre semnificația verbului „a munci“, despre vulnerabilități, dar și despre mentalități sau atitudini. Personajele principale ale acestei povești sunt persoane aparținând grupurilor vulnerabile care au beneficiat de pachetul integrat de servicii gratuite oferit prin proiect. Pe parcursul proiectului, echipa de filmare a urmărit evoluția beneficiarilor, în special la pregătirea practică a programelor de formare profesională derulate în cele trei regiuni de implementare: București-Ilfov, Sud-Muntenia și Nord-Vest.

Inline image 3                          Inline image 4

Mărturiile beneficiarilor prezentate în film oferă o perspectivă inedită și foarte personală cu privire la ceea ce a însemnat pentru ei participarea la activitățile oferite prin proiect, dar și a provocărilor cu care se confruntă în încercarea lor de a obține un loc de muncă și de a se integra în societate: ,,Să ai un loc de muncă înseamnă siguranța zilei de mâine și să ai să îți întreții familia. Asta înseamnă un loc de muncă.’’ Ștefan Bartha, beneficiar al proiectului ,,Workcall’’, Turda. ,,A munci nu înseamnă pentru mine a munci, este ceva foarte plăcut prin care ai foarte multe de învațat, te menții mult mai sănătos, comunici cu lumea, decât să stai într-un loc, într-un scaun cu rotile sau între patru pereți; este o plăcere pentru noi să putem ieși din casă, să poți să te duci să muncești, mai ales într-un domeniu ca acesta care este foarte plăcut și vesel.’’ ,,Vreau să lucrez și sper ca acest curs să mă ajute să îmi găsesc mai ușor un loc de muncă.’’ Mariana Majaru, beneficiar al proiectului ,,Workcall’’, Satu-Mare.

Filmul este centrat pe o analiză a importanței dezvoltării profesionale și personale, dar și a dificultăților întâmpinate de pesoanele care aparțin grupurilor vulnerabile pe piața muncii. De asemenea, filmul care este subtitrat și în limba engleză, prezintă impactul proiectului asupra beneficiarilor, dar și câteva sesiuni de coaching și consiliere de grup sau seminarii la care au participat reprezentanți ai instituțiilor implicate în lucrul cu grupurile vulnerabile. ,,Munca ar trebui să fie ceva care te legitimează ca individ, ceva care te legitimează ca ființă umană, sigur că ar trebui să contribuie la asigurarea nevoilor tale fundamentale. Cred că munca însă, dincolo de munca mea și munca ta, este o generare de valoare. Un stat se dezvoltă prin valoarea adaugată pe care o generează fiecare cetățean al lui. Cred că munca se asociază cu învățarea pentru că munca este depre învățare. Dacă ai deschidere spre învățare și îți menții această curiozitate de-a lungul vieții, vei fi deschis către învățare și către modernizare și vei demonstra o anumită flexibilitate, vei găsi și oportunități de muncă.’’ Daniela Visoianu, reprezentant Forum Group- solicitant proiect ,,Workcall’’, București.

Filmul proiectului ,,Workcall’ subliniază importanța formării profesionale în orice domeniu: pe de o parte pentru atingerea unui nivel calitativ cât mai ridicat al profesiei, iar pe de altă parte, pentru deprinderea abilităților de relaționare și comunicare în grup. Cursurile de formare profesională, așa cum sunt cele organizate în cadrul proiectului “Workcall”, reprezintă o punte de lansare, o metodă de auto­cu­noaștere și, cel mai important, un mod prin care cursanții simt că aparțin unui grup, că se integrează în comunitate. Pasul următor este integrarea lor pe piața muncii. O parte dintre protagoniștii filmului „Workcall” au deja un loc de muncă, iar alții se îndreaptă cu încredere și noi competențe spre o carieră de succes.

Filmul poate fi găsit online pe site-ul Agenției de Consultanță și Afaceri Română www.acar-eu.ro  la rubrica multimedia sau accesând urmatorul link:  Filmul ,,Workcall”

Inline image 5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.