Fiul omului de afaceri clujean Sever Mureșan a amenințat că se sinucide

1443

Fiul omului de afaceri Sever Mureşan s-a urcat pe o macara amplasată în sectorul 6 din capitală și a coborât de pe aceasta doar după 10 ore, timp în care a ameninţat că se sinucide.

Ştefan Mureşan era nemulţumit că ar fi trebuit să primească mai multe sume de bani care nu au ajuns în posesia sa. Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti Ilfov au precizat că bărbatul, în vârstă de 35 de ani, a coborât de pe macaraua amplasată pe Bulevardul Uverturii miercuri seara.

El nu a avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind preluat de un echipaj de poliţie şi dus la o secţie din apropiere. Ştefan Mureşan a ales această formă extremă de protest pentru că era nemulţumit din cauză că ar fi trebuit să primescă mai multe sume de bani, în urma executării unor lucrări de construcţii. Bărbatul şi-a început protestul miercuri dimineaţă. La faţa locului s-au aflat mai mulţi negociatori, scrie Mediafax.

Sever Mureşan (foto) (născut în 1948, la Câmpia Turzii) a fost în tinereţe tenisman şi ulterior om de afaceri. După înfiinţarea Băncii Dacia Felix (BDF), în martie 1991, a devenit acţionar al băncii în calitate de persoană fizică, apoi, la cererea membrilor fondatori, a intrat în Consiliul de Administraţie (CA).

sever muresan

Între 1992 şi 1994, realizează prin societăţile SM Invest Holding, Astra Română Capital şi Sita Investment investiţii masive, astfel că participarea acestor societăţi la capitalul social al BDF ajunge la 68,89%. Chiar dacă devenise în 1994 acţionar majoritar al BDF, un an mai târziu, din cauza presiunilor politice pentru a se afilia partidului de guvernământ, ca sponsor electoral al PDSR, Sever Mureşan a demisionat din CA.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ