Perchezitii la Universitatea Tehnica Cluj-Napoca. Profesor prins in timp ce lua mita in examen

2858

Update: Percheziţiile au avut loc în biroul unui profesor şi la domiciliul acestuia, după o acţiune de flagrant în timpul căreia a primit 450 de euro cu titlu de mită de la mai mulţi studenti”, au precizat sursele. Potrivit acestora, banii – câte 50 de euro de fiecare student – erau oferiţi pentru promovarea examenelor din sesiunea de restanţe. Acţiunile se desfaşoară sub coordonarea Parchetului de pe lânga Tribunalul Cluj. Ioan Ardelean a fost filmat in timp ce lua mita de la studenti.


Inceput de septembrie in forta pentru DGA Cluj. Procurorii au descins sambata, 2 septembrie la Universitatea Tehnica Cluj-Napoca unde in urma unui flagrant l-au retinut pe profesorul Ioan Ardelean.

Imagini pentru facultatea de mecanica clujPotrivit surselor, operatiunea a constat in filmarea si surprinderea cadrului didactic in timp ce lua sume intre 50 si 100 euro de la elevii veniti sa promoveze materia predata de el in sesiunea de restante.


Update: Ioan Ardelean, profesor doctor inginer, era anagajat in cadrul UTCN la Departamentul de Mecatronica si Dinamica Masinilor.

`Niciodata nu iti cerea el  banii direct. Si sincer nu facea nimic intentionat sa pici examenul si sa ajungi in restanta. Dar intr-adevar se stia ca poti sa rezolvi astfel situatia. Din cate stiu eu se dadea 50 de euro, nu 100. Si sincer la noi se platesc restantele cu 150 de lei, oficial si asta inseamna doar dreptul de a intra in examen nu si promovarea. Astfel ca de 50 de euro dadeai examenul si te si ajuta sa treci. Ca profesor era foarte bun si pregatit. Daca mergeai la orele lui si invatai nu era cum sa nu treci. Insa au fost colegi ce au optat pentru varianta mai usoara `, declara pentru Gazeta de Cluj un fost student de-al lui Ioan Ardelean.


Citeste si :

Procurorul Botogan i-a convocat telefonic pe studentii de la UTCN UPDATE

LĂSAȚI UN MESAJ