Florian Coldea nu a zburat din SRI! El predă la Academia Naţională de Informaţii

186

După ce s-a aflat în plin scandal și a fost scos la pensie, Florian coldea, fostul adjunct al SRI a fost reșapat și acum este unul dintre colaboratorii Academiei Naționale de Informații.

„Domnul general locotenent Florian Coldea este cadru militar în rezervă al Serviciului Român de Informaţii. În prezent, acesta colaborează, în temeiul prevederilor legale, cu Academia Naţională de Informaţii ”Mihai Viteazul”, în diferite programe de pregătire/instruire”, au declarat pentru Medafax reprezentanţii Biroului de Presă al SRI.

Pe 17 ianuarie, SRI anunţa că Florian Coldea a cerut trecerea în rezervă, decizia fiind luată chiar dacă verificările demarate în urma dezvăluirilor lui Sebastian Ghiţă au arătat că nu a încălcat legea, SRI propunând repunerea în funcţie.

„Menţionăm că s-a desfăşurat o investigaţie complexă, minuţioasă, cu privire la toate afirmaţiile din mass-media din ultima perioadă, fiind analizate aspectele vizate. Persoanele verificate au oferit tot sprijinul, au prezentat documentele necesare şi au răspuns complet tuturor întrebărilor. În concluzia raportului, prezentat într-o şedinţă a Biroului Executiv al SRI, comisia specială a precizat că din activitatea domnului Coldea, supusă verificării, nu au rezultat elemente care să se constituie în încălcări ale legii sau normelor interne în vigoare. După prezentarea raportului, Biroul Executiv a decis repunerea în funcţie a domnului general-locotenent Florian Coldea. În cadrul aceleiaşi şedinţe, Prim-adjunctul Directorului a solicitat Directorului SRI, domnul Eduard Hellvig, eliberarea din funcţie şi punerea la dispoziţia şi nevoile instituţiei, după aproape 12 ani de când exercită această funcţie. Prim-adjunctul Directorului a prezentat motive ce ţin de demnitatea şi onoarea militară şi de riscul afectării grave a activităţii instituţiei”, a transmis atunci SRI.

LĂSAȚI UN MESAJ