Florian Coldea și-a pregătit discursul pentru apariția de la Cluj

401

Departamentul de Studii Internaționale și Istorie Contemporană (DSIIC) din cadrul Facultății de Istorie și Filosofie – Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca organizează începând de azi, 7 iunie și până în 9 iulie, Conferința internațională ”Guvernare, inteligență, securitate”. La eveniment va participa și fostul adjunct SRI, Florian Coldea care va vorbi mâine, 8 iunie, începând cu ora 15:00 despre prevenirea și combaterea terorismului.

Vă prezentăm mai jos scopul evenimentului și întreg programul

 

1

3

2

4

Scopul evenimentului

”Sistemul internațional trece prin schimbări profunde în care se alternează deciziile între nivelurile globale, regionale și naționale, apar noi actori politici și se pun în discuție conceptele tradiționale ale guvernării și securității. Până în prezent, cercetările ample au fost dedicate preferințelor și acțiunilor actorilor politici, abordărilor particulare ale inteligenței și securității, distribuției puterii și modurilor în care controlul poate fi menținut și mărit sau tendințele în guvernare și securitate în războiul post-rece sau 9/11. În același timp, un corp amplu de literatură a documentat impactul politicilor interne, deciziilor de stat și al migrației asupra poziției statelor în arena internațională. În acest context, rămâne neclar dacă abordările teoretice tradiționale sunt încă adecvate pentru a înțelege aceste schimbări sau vorbim despre apariția de noi paradigme în înțelegerea evoluției guvernării, a inteligenței și a securității. În plus, cauzele transformărilor recente la nivel regional și global s-au extins în domeniul noilor fenomene politice și sociale.

Această conferință internațională are scopul de a reuni aceste perspective și se concentrează asupra provocărilor contemporane și a noilor evoluții în domeniile guvernării, inteligenței și securității. Evenimentul își propune să adune un grup de 25-30 de cercetători care lucrează pe aceste subiecte pentru a facilita schimbul de cunoștințe și o mai bună înțelegere a evenimentelor curente. Organizatorii se străduiesc să obțină un echilibru între academicienii stabiliți, cercetătorii din cariera timpurie și practicienii. Încurajăm lucrări teoretice, empirice sau metodologice cu privire la orice aspect legat de provocările și evoluțiile din domeniul guvernanței, al informațiilor și al securității.

În funcție de calitatea și scopul lucrărilor, organizatorii au în vedere fie o problemă specială dintr-un jurnal internațional revizuit de colegi, fie un volum editat cu un editor de profil înalt”, se arată în descrierea evenimentului.

2 COMENTARII

  1. „…prevenirea și combaterea terorismului”!……Daaaaaaaaaa vorbeste teroristul basist nr. 1!! Mai mare rusinea ce-a facut cetateanul asta din prestigiul SRI!

LĂSAȚI UN MESAJ