Fost ministru în Guvernul Cioloș dezvăluie neregulile din sistem: ‘Un înalt funcţionar plimbă acte la PSD. Are 20.000 de lei salariu’

153

Fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a dezvăluit că, în instituţia pe care a condus-o în perioada guvernării Cioloş, exista un consilier plătit cu 20.000 de lei pe lună. Doar că singura atribuţie era să trimită documente către PSD.

Vlad Voiculescu a declarat la Digi 24 că Ministerul Sănătăţii de azi e constituit din câteva zeci de oameni care lucrează, în timp ce în mandatul său a lucrat cu aproximativ zece oameni, spunând că există foarte mulţi care sunt numiţi în posturi de partid, de diverse partide.

„A fost un om care se ocupa strict cu plimbatul documentelor din MS şi transmiterea către PSD. Cu asta se ocupa”, a susţinut fostul ministru.

Întrebat pe ce post era angajat acesta, fostul ministru a răspuns: „Pe un post de înalt funcţionar public. E în continuare în minister”.

Solicitat să precizeze ce fel de documnte ducea la PSD angajatul MS, Vlad Voiculescu a precizat că acesta „ducea toate documentele care lui îi păreau interesante pentru partid – ordine de ministru, referate”.

„Orice fel de lucru care ar putea face Ministerul Sănătăţii sau pe mine personal atacabil în presă. Poate şi alte lucruri”, a explicat fostul ministru, adfăugând că nu l-a putut da afară, pentru că „era înalt funcţionar public, un înalt funcţionar public nu poate fi dat afară”.

LĂSAȚI UN MESAJ