Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au dispus reținerea lui Dan Emil Manolachi, la data faptelor ofițer de poliție judiciară în cadrul DNA, în prezent ofițer la IPJ Constanța cu grad de comisar șef, acuzat de folosire de informații ce nu sunt destinate publicității și favorizare a făptuitorului.

El va fi prezentat la Tribunalul București în vederea emiterii mandatului de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit unui comunicat al DNA , în 2012 comisarul șef Manolachi activa în calitate de ofițer de poliție judiciară în DNA și, în această calitate, a fost delegat din 2 iulie 2012 să efectueze acte de cercetare într-un dosar aflat în instrumentare la Secția de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție.

„În baza atribuțiilor de serviciu și a ordonanței de delegare a procurorului, Dan Manolachi a intrat în posesia informațiilor existente în dosarul respectiv, date care nu erau destinate publicității. Aceste informații reprezentau: conținutul denunțului care a stat la baza înregistrării dosarului, solicitarea și dispunerea autorizațiilor de interceptare de către instanța de judecată, rezultatul activităților infracționale monitorizate urmare a autorizării de către instanță, aspecte de ordin tactic privind ancheta și realizarea momentelor operative”, susțin procurorii.

 

DNA precizează că informațiile din dosar au fost accesate de Dan Manolachi, în virtutea atribuțiilor de serviciu, fiind transmise unui comisar al Gărzii Financiare — secția Constanța, Ciprian Mihail Fronea, suspect în prezenta cauză.

 

„Acesta din urmă le-a transmis mai departe fostului comisar general Sorin Florea, suspect în prezenta cauză, care, prin intermediul subordonaților săi, comisari din cadrul structurii centrale Eduard Tomescu și Mădălina Buduleanu, suspecți și ei în cauză, l-au încunoștințat pe un coleg al lor despre existența unui dosar aflat în instrumentarea DNA în care acesta din urmă era vizat. Persoana vizată a fost avertizată și despre iminența realizării unui moment operativ de prindere în flagrant”, au reținut anchetatorii.

Sursa citată subliniază că informațiile ce nu erau destinate publicității transmise i-au permis persoanei vizate, comisar din cadrul Gărzii Financiare — structura centrală, să evite prinderea în flagrant, acest fapt conducând la îngreunarea anchetei și a identificării și prinderii făptuitorilor implicați în activitățile infracționale ce făceau obiectul dosarului respectiv.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.