Frate şi soră, salvaţi de la o bătaie cruntă de către preot şi primar într-o comună clujeană!

1820

Iată că în comuna clujeană Palatca, dualitatea „clasică” – preot şi primar  – a funcţionat la perfecţie în cazul atacului asupra unor fraţi, bărbat şi femeie, comis de patru consăteni, autorităţile satului salvându-i pe aceştia în ultima secundă, chiar înainte ca victimele să fie tăiate cu cuţitul şi lovite decisiv cu bolovani.  Ceva mai târziu a intrat în dispozitiv şi cealaltă verigă a „triunghiului”: şeful de post, care, pe baza certificatelor şi plângerilor depuse le-a întocmit atacatorilor dosar penal.

 

Herţeg Natzi, în vârstă de 34 de ani şi sora lui Maria au fost salvaţi, duminică 9 aprilie, de la o bătaie soră cu moartea, tocmai de către primarul şi preotul comunei Palatca. Cei doi fraţi fuseseră atacaţi de patru consăteni, dornici de răzbunare. Motivul: îl hărţuiau de circa 4-5 ani pe Herţeg pentru că omul trăise cu iubita fratelui unuia dintre ei, iar aceştia – incitaţi de „fost” – păreau a nu fi depăşit momentul psihologic, deşi femeia nu mai aparţinea niciunuia din grup şi se căsătorise între timp. Dar, se pare, această obsesie a căpătat dimensiuni hiperbolizante iar Natzi a ajuns să fie vânat de către întreaga familie a acestuia. Povestesc cei doi fraţi, pe coridoarele I.M.L. Cluj modul în care s-a petrecut toată tărăşenia. „Mă aflam la bar când patru persoane au sărit dintr-odată la mine, cu o brişcă şi pietre din pavaj în mână. Vreo trei din rândul lor m-au pus la pământ şi au început să mă lovească sălbatic – şi numai intervenţia, într-o primă fază a sorei mele m-a salvat de la o moarte sigură. Însă, din păcate, în timpul bătăii şi soră-mea a căpătat o piatră de pavaj în cap, din fericire atenuată puţin cu mâna de către aceasta”, explică bărbatul. Intervine în discuţie, tulburată la culme, Maria: „Am reuşit să blochez puţin piatra însă am încasat-o eu în cap. Din fericire mi-au auzit ţipetele domnul primar şi părintele, care au intervenit rapid şi i-au oprit pe agresori, în timp ce toţi ceilalţi prezenţi doar se uitau, fără să zică – măcar – ceva. Dacă nu erau cei doi, cred că la această oră eram amândoi morţi, fiindcă atacatorii plănuiau demult să ne termine”. Fraţii sunt poftiţi, pe rând, în cabinetul de consultaţii al I.M.L. Cluj, de unde se întorc ambii cu certificate – în care li s-a recomandat, după cum urmează: Mariei 8-9 zile de îngrijiri medicale, iar lui Natzi, între 7 şi 8. Înainte de a pleca, tot femeia este cea care trage concluziile evenimentului: „Numai pentru spaima trasă, suferinţa şi sângele pierdut noi n-o să-i cruţăm pe aceşti indivizi şi mergem până-n pânzele albe, ca să-i vedem acolo unde le e locul: la închisoare”!


“La data de 9 aprilie a.c., pe terasa unui local public din Palatca a izbucnit un scandal între 5 persoane, cei implicaţi acuzându-se reciproc de agresiuni. La nivelul unităţii de poliţie au fost depuse două plângeri penale sub aspectul săvarşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe şi o sesizare fără caracter penal. Poliţiştii s-au sesizat din oficiu şi sub aspectul săvarşirii infracţiunii de tulburare a ordinii şi liniştii publice, cercetările continuând pentru tragerea la răspundere a celor implicaţi”, a declarat, pentru Gazeta de Cluj, Carmen Jucan, purtător de cuvânt al I.P.J. Cluj.

 

LĂSAȚI UN MESAJ