Furt ca în codru într-un salon de cosmetică din Piața Mihai Viteazu. Două hoațe au operat, ca în filme, de față cu victima. Le cunoașteți?

2093

Joi seara, clienta unui salon de cosmetică din Piața Mihai Viteazu nr. 36 a fost furată în doi timpi și trei mișcări de două tinere, care au intrat în încăpere cu un tupeu de neimaginat. De față cu angajata salonului și cu clientă (victima celor două hoațe în cazul de față), cele două hoațe au furat poșeta de pe un fotoliu, aflat la o distanță de aproximativ un metru de angajată și de victimă. Au operat în liniște și apoi s-au făcut nevăzute. Tânăra a rămas fără bani și alte bunuri de valoare.

În imaginile video de pe camerele de supraveghere se observă cum hoațele au filat timp de zece minute intrarea în salon, apoi când au fost sigure că nu le vede nimeni, au intrat cu nonșalanță în camera unde se afla angajata și clienta, au luat poșeta și au plecat.

Victima celor două hoațe spune că hainele și gențile clientelor ar trebui lăsate în holul salonului, dar pentru că majoritatea femeilor își duc bunurile cu ele în salon, a procedat și ea la fel, fără să bănuiască niciun moment că cineva ar avea tupeul să îi fure poșeta aflată la un metru distanță de ea.

“Eu niciodată nu mi-am lăsat lucrurile în hol tocmai în ideea de a nu fi furate. Masa de lucru la care eram eu și angajata salonului este la distanță de aproximativ un metru de fotoliul pe care era geanta. Tipa care își făcea treaba (angajata – n.red.) era cu fața la intrare, eu cu spatele. Dat fiind faptul că muzica era tare, lumina era de genul ambiental, mie mi-a fost imposibil să pot observa furtul sau orice altceva. Ideea e că dacă aș fi lăsat nesupravegheată geanta hai hui aș fi înțeles, dar așa…”, spune victima furtului.

Tânăra povestește că atunci când s-a ridicat să plătească a avut surpriza neplăcută să constate că geanta dispăruse.

poseta

Preț de 30 minute au așteptat să verifice camerele de supraveghere ca să se dumirească ce s-a întâmplat și cum a dispărut geanta. După ce le-au văzut pe cele două hoațe, au chemat Poliția, s-au făcut constatările și înainte să iasă din salon, fata a fost sunată de polițiști. I s-a comunicat că pe strada Paris i-a fost găsită geanta cu cartea de identitate și permisul, cheile mașinii, cheile de la casă. Banii și lucrurile de valoare bineînțeles că nu mai erau.

iese cu geanta

“Aveam bani și alte lucruri de valoare, dar important pentru mine ar fi să subliniem nu faptul că se fură ca în codru sau vai ce prejudiciu am suferit, însă chiar de lângă tine să ți se fure lucrurile, să pătrunzi așa fățiș într-o încăpere. Acest lucru mi se pare foarte important de subliniat, respectiv cei de bună credință suntem datori să luăm măsuri împotriva unor asemenea persoane”, adaugă victima furtului.

iesire cu geanta

Vom reveni cu punctul de vedere al reprezentanților Inspectoratului Județean de Poliție Cluj.

4 COMENTARII

  1. Am ramas surprinsa ca cele care au furat nu erau (asa cum recunosc ca ma asteptam) niste persoane vai de ele, imbracate umil, sau persoane de etnie rroma, ci doua tipe tinere si chiar destul de modern imbracate.Pai mai „divelor”, asa va faceti bani de cluburi, de haine, manichiura, etc?Furand?Am mai auzit de sex pe bani (mai ales prin campusurile universitare), dar chiar de furturi cu tupeu jegos, nu.Se pare ca s-a ajuns la alt nivel.

  2. Asa este…din păcate..sunt dezamăgită total si de salon. Sa zicem ca mi-as fi vopsit părul, geanta ar fi fost pe spătarul scaunului…când urma ca părul sa mi fie spălat..prin urmare ma ridicăm de pe scaun….la fel s-ar fi intamplat cu geanta….deci????

  3. Scumpo,eu una nu mi-as lasa geanta asa cum ti-ai lasat-o tu,si sa stai si cu spatele sa n-o vezi in ideea ca cosmeticiana e cu fata la intrare… Eu una,n-am incredere in nimeni si-n nimic !o tineai langa tine,la vedere!
    ca lumea din tara asta e plina de hoti si de hoate,imbracate si frumos,pe deasupra!

LĂSAȚI UN MESAJ