Garda de patru ministrii aprobati azi de Iohannis

70

Tudorel Toader, propus la Justiţie după demisia lui Florin Iordache, e, în prezent, rectorul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași. A fost şi judecător la Curtea Constituţională timp de aproape zece ani. A fost numit în funcţie de Călin Popescu Tăriceanu, atunci când era preşedinte al Partidului Naţional Liberal. În timpul mandatului de la CCR, Toader a votat pentru validarea referendumului pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, în 2012.

Mihai Tudose, propus la Ministerul Economiei, e absolvent de drept şi a mai deţinut portofoliul Economiei în Guvernul Ponta . Este şi unul dintre „doctorii” Academiei Naţionale de Informaţii, dintre care opt şi-au făcut tezele sub coordonarea lui Gabriel Oprea, care au făcut cerere de renunţare la titlul academic.

Rovana Plumb a condus ministerul Mediului, în 2012, apoi a preluat protofoliul de la Muncă și Protecție socială, după alegerile din același an. În 2015, după ce Victor Ponta a demisionat, a fost pentru o scurtă perioadă de timp președinte interimar al PSD.

Alexandru Petrescu  va fi mutat de la Economie la IMM-uri, după demisia lui Florin Jianu, în urma scandalului pe marginea ordonanţei 13. Anterior, el a fost președintele PSD Diaspora, director general al Poștei Române, președinte al consiliului de administraţie al CFR Călători şi a activat în sectorul bancar în Marea Britanie.