Gestul șocant al unui jandarm. S-a împușcat în cap de Ziua Femeii

195

O tragedie a avut loc, chiar de Ziua Femeii, în judeţul Teleorman. Un subofiţer s-a împuşcat în cap în sediul Jandarmeriei, din Alexandria. Era căsătorit şi avea un copil.

Gestul extrem făcut de un jandarm i-a şocat pe colegii săi care l-au găsit fără suflare. El s-a împuşcat în cap, pe 8 Martie, chiar de Ziua Femeii, după ce a venit de acasă şi se pregătea să intre în tură. Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Teleorman, Ion Oanţă, a declarat că subofiţerul a fost găsit mort, în vestiarul subunităţii din Alexandria. Deşi au chemat ambulanţa, medicii n-au putut decât să constate decesul colegului lor.

„Ieri, 8 martie, în jurul orei 23.50, aici la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Teleorman, a fost găsit cadavrul unui subofiţer care prezenta leziuni ce păreau a fi produse prin împuşcare. Acesta urma să intre în serviciu la ora 24.00, şi-a luat armamentul şi muniţia, s-a deplasat în vestiarul subunităţii şi acolo a fost găsit. Motivele producerii acestui eveniment sunt încă necunoscute. Grupa operativă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Teleorman a preluat cazul, sub directa coordonare a Parchetului Militar de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti”, a declarat Oanţă, potrivit Mediafax.

Jandarmul care s-a împuşcat avea 42 de ani şi era plutonier adjutant. Era căsători şi avea un copil. Lucra în Jandarmerie din anul 2000. A activat ca jandarm angajat pe bază de contract, iar în 2007 a fost promovat în corpul subofiţerilor.

„Suntem consternaţi de ceea ce a putut să se întâmple cu acest coleg. Era unul dintre cei mai buni colegi din cadrul Detaşamentului Mobil, dovadă stând şi rezultatele obţinute în activitatea lui profesională. În 2016, a fost avansat în gradul următor înainte de termen. Până în 2017, a beneficiat de numeroase recompense în bani sau mulţumiri, felicitări şi diplome de merit. Ultima testare psihologică o are pe 4 aprilie 2017, fără a avea probleme de această natură”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Teleorman.

LĂSAȚI UN MESAJ