Gheorghe Funar împinge Casa Regală la DNA

629

Fostul primar al Clujului și președinte PRM Gheorghe Funar a trimis sâmbătă, Direcției Naționale Anticorupție, o plângere penală în care vorbește despre existența unui presupus grup infracțional organizat care ar încerca să treacă prin Parlament proiectul de lege care acordă Casei Regale statutul de persoană juridică de drept privat, propunerea legislativă fiind înaintată de liderii PSD-ALDE, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu.

Funar a declarat, la Antena 3, că denunțul penal are 14 pagini și cere audierea la DNA a Principesei Margaretei și a soțului ei, Principele Radu Duda, dar și a lui Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu.

„Eu stiu cine sunt membrii grupului dar deocamdata nu vreau sa mananc painea procurorilor de la DNA”,a spus Funar.

La începutul lunii noiembrie, Dragnea și Tăriceanu au depus în Senat o inițiativă legislativă pentru reglementarea statutului juridic al Casei Regale a României

De asemenea, se urmăreşte recunoaşterea poziţiei de Şef al Casei Regale a României, ca poziţie onorifică, asimilată protocolar cu aceea a unui fost şef de stat, între atribuţiile căruia se află adoptarea Statutului Casei Regale a României, instituirea unui serviciu administrativ al Casei Regale a României, strict în scopul îndeplinirii atribuţiilor sale publice, care să fie finanţat de la bugetul de stat, în limita alocării bugetare şi atribuirea în folosinţă gratuită (cu păstrarea dreptului de proprietate publică al statului) a Palatului Elisabeta, ca sediu al Casei Regale a României, pe o perioadă de 49 de ani..

De asemenea, finanţarea cheltuielilor de funcţionare curentă ale Casei Regale a României se asigură de la bugetul de stat, în limita aprobată anual prin Hotărâre a Guvernului, potrivit textului normativ.

5 COMENTARII

 1. Bine a făcut Gheorghe Funar. Prea e suspectă graba cu care se încearcă adoptarea acestei legi – dacă tînărul Nicholas nu a fost lăsat să își vadă bunicul pentru că acesta e mort demult? Dar cu moartea neanunțată, casa regală va deveni beneficiara unui patrimoniu uriaș, lucru care nu se poate întîmpla cu fostul rege Mihai, mort.
  Dacă iasă legea, în scurtă vreme va „muri” și Mihai.

 2. bine faci d-nule FUNAR, pt acel proiect ar trebui sa se faca un referendum
  si asa pensiile sant mici, in schimb sa intretinem din banii nostri niste parveniti,( si inca multi) care nu au lucrat in viata lor, traind pe picior mare.Si eu cred ca asa zisul rege este mort.Ce regina a ROMANIEI a fost si ANA, cand ea nu stiia nici o boaba romaneste, asa de draga i-a fost tara noastra de nici macar nu s-a sinchisit sa silabiseasca macar cateva cuvinte in limba romana, ea iubea poporul roman, dar supunea aceste cuvinte in alta limba- bineinteles ca iubea poporul roman – ca dupa acest popor traiau cu toti pe picior mare.
  Socrul meu a fost de fata cand a parasit regele tara, dupa abdicare- si cum a negociat abdicarea, de unde atatea proprietati si in strainatate.
  d-nule FUNAR, in cazul votului favorabil, ar trebui sa iesim in strada cati mai multi, asa zisa casa regala traiasca din banii lor , macar de acum in colo, si nu din banii nostri
  Propun sa se faca un calcul, iar acei bani sa se imparta celor ce au muncit 42 de ani, iar pensia este de valoarea unui punct de pensie

 3. Bu exista rege nu exista regina conform denuntului, nu exista certificat de casatorie, pe mormantul nevestii scrie Ana. Este ilegal tot ce se face, si noi asistam ca prostii.

 4. https://monarhiasalveazaromania.wordpress.com/2017/12/01/gheorghe-funar-atac-la-adresa-istoriei-monarhiei/

  Da și pentru ăsta va fi dat în judecata …oameni buni domnul Funar a fost membru PCR în anii 70 ….Iar in perioada 1992-1997 era la putere si a fost unul din oameni care i-au interzis regelui sa vina in tara . Din muncitor agricol a ajuns dr. Agronom…A raportat-turnat colegi la partid….România a fost regalista de sute sau chiar mii de ani….tot ce a spus el va trebui sa dovedească în instanță. …lucru pe care nu are Cum sa îl facă. …Eu îi recomand lui și celor ca el …care cred în comunism și în steaua roșie sa se mute în Coreea de Nord sau Rusia. …! Ce încearcă jegul ăsta de om …E ce au încercat el și alți comuniști cu furtul lingurile cu trenul de către regele Mihai….O propaganda jegoasa ….denigrarea casei regale romane ….!

 5. Acesti banditi de politicieni vor sa reinstaureze monarhia sa poata fura mai bine adica in cardasie cu casa regala si cu acolitii ei, cum au facut in perioada monarhiei cand taranul umbla descult si manca mamaliga mucegaita. Se traia in conditii mai mult decat insalubre in timp ce ei se lafaiau in lux. Mortalitatea infantila era cea mai mare din Europa la noi. Au venit ca hienele dupa 90 si banditii de politicieni le-au dat ilegal palate, castele și cabane, terenuri agricole și mii de hectare de păduri din avutul tuturor. Si vor sa li se plateasca si 25 milioane de euro anual pt intretinerea palatelor!!! Lui Mihai i-a platit guvernul socialist dupa abdicare o indemnizatie de 10000 $ lunar. In plus a primit bani si de la sovietici. Pana cand sa ne lasam umiliti si jegmaniti ?????

LĂSAȚI UN MESAJ